Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zapach po włączeniu klimy

Kor12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie, wiecie może co jest przyczyną nieprzyjemnego zapachu w kabinie po włączeniu klimatyzacji? Auto ma dopiero dwa lata. W autach, które dotychczas miałem taki zapach pojawiał się po wyłączeniu klimatyzacji a auto miało już parę latek. Ten przypadek trochę jest dziwny, tym bardzie, że dwa miesiące temu wymieniłem filtry i dodatkowo w ASO płukali cały obieg.

Gość mirekg9

Może coś wpadło?

Teraz jak byłem nad morzem, to jakieś skurw!@##$%y z zazdrości wylali jogurt w kratki-nawiewy w podszybiu, takiej ładnej i nowej Audicy.

Pomyśl ile ten musiał czyścić i rozbierać na miejscu, zanim jogurt skiśnie przy 28 stopniach.

widocznie zrobili to niezbyt dokladnie, skoro to bylo 2 m-ce temu, jedz i reklamuj czyszczenie klimy

ja mialem auto 10-cio letnie i przy regularnie przeprowadzanej konserwacji nigdy nie zapachnialo plesnia

pozdrawiam

kolego prosta przyczyna. jest cieplo jezdzisz z wlaczona klima. przed zgaszeniem auta powinno sie klime wylaczyc i powinien chodzic sam wentylator zeby wyrownac temperature na wymienniku w nagrzewnicy:)

poprostu jak dojezdzasz do domu to nie do konca na klimie tylko wylacz ja jakis czas wczesniej i dolec na samej dmuchawie. mialem to samo. pozdrawiam

Dzięki za pomoc, kurde ale jogurt w kratkę, ludzie do głowy by mi to nawet nie przyszło. Co za kultura.

Zielone_P:) zwracam na to uwagę, jasne, że zdarzają się dni, w którym zapomnę wyłączyć wcześniej klime, może faktycznie to jest przyczyna.

Odwiedzę ASO przed urlopem to poproszę żeby przepłukali jeszcze raz.

• 2 tygodnie później...

Ostatnio mówiliśmy o smrodku w autku.

Tutaj daję fotki co nas może spotkać. To była sikorka i nie wiadomo czy wpadła czy została na noc.

Sorki że Fotki coraz mniejsze, ponieważ limit mały a ktoś TAK przedobrzył, że straciłem i straciliśmy ponad 15 MB moich załączników na forum , czyli około min. 90 załączników (obojętnie czy foto, czy pliki pdf), czyli były a NIMA.

post-36338-0-77131800-1468694900_thumb.jpg     post-36338-0-27750300-1468694983_thumb.jpg     post-36338-0-90656000-1468694997_thumb.jpg     post-36338-0-32104500-1468694901_thumb.jpg

Gość Andrzej G

Sorki że Fotki coraz mniejsze, ponieważ limit mały a ktoś TAK przedobrzył, że straciłem i straciliśmy ponad 15 MB moich załączników na forum , czyli około min. 90 załączników (obojętnie czy foto, czy pliki pdf), czyli były a NIMA.

Fotki proponuję wstawiać tam http://www.otofotki.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...