skipper Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 siemanko. chciałbym zmienić te marne audio na cos lepszego i mam pare pytań. -jakie sa wymiary i parametry głośników przednich tylnich o woofera? -seryjny wzmak bose pociągnie mocniejsze głośniki? -czym wygluszyc wnętrze drzwi, a czym skrzyni basowej i podłogi bagażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 16,5cm przód i tył, sub nie wiem, tylne głośniki wg sztuki car audio do wyrzucenia, a przednie zestaw odseparowany ze zwrotnicą i tweetery w osłonach lusterek albo przy podszybiu.wygłuszasz matami, jakimi to już sobie wygoogluj, model auta nie ma tu znaczenia, są różne szkoły i różne podejścia seryjny wzmak do zmiany najgorsze przy tym wszystkim to puszczenie okablowania, z akumulatora do wnętrza auta, kable sygnałowe od radia do wzmaka, od wzmaka do głośników przednich i do suba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skipper Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 seryjne kable nie pociągną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 seryjne kable są jak seryjne głośniki, na śmietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Seryjne radio i wzmacniacz to najsłabsze ogniwo przednie głośniki lepiej sobie radzą podpięte bezpośrednio do radia II din Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 (edytowane) Mam problem z Antena do radia . Gdy było jeszcze OEM wszystko fajnie grało. Ale już jakiś czas temu wymieniłem radio na 2din i gdy już wszystko poskładałem nie łapalo mi wogole żadnej fali myślałem że się wypieła antena . Teraz gdy akurat wszystko rozgrzebalem okazuje się że wszystko pięknie podpięte a radio nadal nie działa. Zastanawiam się co może być przyczyną Edytowane 24 Lutego 2017 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yorb Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Dołączę się i spytam czy na prawdę zestaw Bose w 350z jest tak słaby ? Sam jeszcze Ztki swojej nie mam ale miałem przez chwilę posłuchać i fajnie to grało. W porównaniu do nagłośnienia z Celicy czy Volvo S80 to niebo a ziemia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 mmati9, jesteś pewny że wtyk dobrze styka, sprawdzałeś na wyciągniętym radiu czy odbiera, bo często podczas wciskania radia w deskę potrafi się wypiąć. Rozwiązaniem byłoby kupienie wtyku antenowego na długim kablu i wpięcie w radio i sprawdzenie czy cokolwiek łapie (długi kabel powinien zadziałać jak antena). Może coś w radiu jest uszkodzone, może złamał Ci się kabel antenowy gdzieś przy radiu, może od samej anteny z tyłu auta kabel się wypiął.. jest dużo opcji.Yorb, no jak Ci pasuje to znaczy że Tobie wystarcza i to chyba tyle w temacie. Ludzie mają różną styczność ze sprzętem audio i wymaganiami co do niego. Jak dla mnie to na śmietnik się nadaje to nagłośnienie jedynie, ale audiofillem kiedyś byłem i pracowałem jako akustyk.. teraz słucham silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tak sprawdzałem przy wyciągniętym radiu i też nie gra . Zrobię tak jak mówisz na początek kupię kabel z wtykiem żeby wyeliminować radio. Yorb ja wcześniej miałem Celice VII wzmaka suba i seryjne głośniki i grało naprawdę dobrze według mnie nissan bardzo przeciętnie. Tak jak mówi Szachi zależy co Tobie odpowiada. Ja może audiofilem nie jestem a w muzyce też "pracuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudyvolt Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 mmati9, a czy do nowego radia masz podpięty przewód odpowiadający za uruchomienie wzmacniacza anteny? oryginalna wiązka ma taki przewód i to co opisujesz brzmi jakby nie włączał się wzmacniacz Yorb, ja w chwili obecnej nie jestem zadowolony, bo mam wrażenie, że w trakcie grania zmieniają się wzmocnienia poszczególnych zakresów (jakby zmieniały się ustawienia equalizera, którego de facto fabryczne radio nie ma). Ale u mnie ktoś wcześniej sporo nagrzebał i już dużo się napracowałem aby doprowadzić to do tego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 No właśnie myślałem że coś takiego może być tylko który to kabel ? I co tam mq byc 12 v po zaplonie ? razem z antenowy idzie taki cienki zielony razem z kostka tylko niewiem dokąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Piąty pin na ori kostce, zielono-biały, +12, zasilanie wzmacniacza anteny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 k3dbe - ja pierdzielę what the f*ck is it??? jakiś plan ucieczki z więzienia? Yorb - moim zdaniem seryjny bose jest słaby, nie tyle ze względu na dźwięk, co na to, że płyt to w ogóle nie da się słuchać - przerywa na każdej nierówności. Ale czy ktoś w Zetce słucha radia? Ja ostatnio ze 3 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja czasem bo mi wszystkich płyt nie czyta a między płytą a radiem jest przepaść w jakości niestety nie da się żadnego auxa tu dorobić i aż się dziwię.. A co do schematów no to dla kolegi bez działającego radia schematy podłączeń całego systemu bose + opis tego kabelka którego szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BogdanROX Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 niestety nie da się żadnego auxa tu dorobić i aż się dziwię.. Za granicą mają patenty http://my350z.com/forum/audio-and-video/93941-make-a-line-aux-in-for-your-2003-bose-headunit-step-by-step-guide.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Znalazłem ten kabelek i jest na nim 12 przy włączonym radio , kupiłem nawet przedłużke antenowa wkładalem jeszcze do niej przewód żeby dodatkowo robił za antenę i nic zero stacji nic nie znajdzie więc raczej coś z radiem ale to już sobie odpuszczę wystarczy mi cd , USB i BT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 (edytowane) Ale dajesz napięcie 12V na ten zielono/biały i nic ? A jak podłączysz ori radio ? M się nadal wydaje że coś źle z podłączeniem Edytowane 25 Lutego 2017 przez k3dbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Ten kabelek zielono biały idzie do kostki ISO i po wlaczeniu radia w nim pojawia się 12 V, jeszcze coś mi gość w sklepie mówił jak kupowałem przewód że w VW trzeba jakiś separator zakładać ale nie bardzo wiem gdzie . No to z ciekawości podłącze jeszcze ori radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudyvolt Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Za granicą mają patenty http://my350z.com/forum/audio-and-video/93941-make-a-line-aux-in-for-your-2003-bose-headunit-step-by-step-guide.html ja tak przerabiałem i działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi