tomekx8 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Witam, musiały poprzepalać mi się żarówki od prędkościomierza, bo od 140 wzwyż nie widać już cyferek. Pytanie jakie modele żarówek potrzebuję i o jakich mocach? Poczytałem trochę tematów ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem, tym bardziej że nie wiem czy moja Alma jest przed czy po lifcie? Jak rozebrać zegary, od czego zacząć? Edytowane 14 Lipca 2016 przez tomekx8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Odpowiednie żarówki podświetlenia do Almery N16 znajdziesz allegro. Wyjęcie licznika to prosta sprawa, kierownica na sam dół, odkrecasz widoczne śrubki i masz licznik na wierzchu. Po liście to od 2003r wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekx8 Opublikowano 13 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Odpowiednie żarówki podświetlenia do Almery N16 znajdziesz allegro. Od Ciebie? Wyjęcie licznika to prosta sprawa, kierownica na sam dół, odkrecasz widoczne śrubki i masz licznik na wierzchu. Czy jakieś kable trzeba odpinać dla swobodnego dostępu do żarówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Nie, wystarczy odwrócić licznik. Kabel od niego jest dlugi. Tak, posiadam odpowiednie zarowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekx8 Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Witam, Wieczorem poszedłem jeszcze do auta, ze znalezionym wcześniej schematem, otworzyłem wszystko raz jeszcze i jedna oprawka chyba była poluzowana bo teraz wszystko ładnie świeci. Moje pytanie jeszcze takie czy potraficie powiedzieć dlaczego na schemacie są wolne miejsca i faktycznie tych żarówek nie ma w samochodzie w tym miejscu (zaznaczone na zielono)? Czy jakby były to byłoby jeszcze jaśniej? I drugie pytanie, na schemacie jest (zaznaczone na czerwono), a ja fizycznie nie mam jej włożonej, może od nowości jej nie było, co ona może podświetlać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Wersji licznika jest kilka, stąd zapewne puste pola. Co do brakującej żarówki, jak włączasz zapłon to świeci się check engine? Edytowane 14 Lipca 2016 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekx8 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Tak check engine świeci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Po co piszesz to w dwóch tematach? Pisałeś też i tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59234-n16-%C5%BCar%C3%B3wki-pod%C5%9Bwietlaj%C4%85ce-zegarykontrolki-jakie-maj%C4%85-oznaczenie-tematy-pol%C4%85czone/page-2?do=findComment&comment=1127194 Ten powinien być usunięty zgodnie z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekx8 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Dobrze, sorki to usuń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Dobrze, sorki to usuń. Nie chodzi o usunięcie, lecz wystarczy tematy połączyć aby było dla potomnych. Niestety ale już w tej materii nie pomogę, gdyż inni są od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi