maveric Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam, Koledzy, wiem że już ten temat był przerabiany, ale nie znalazłem jednoznacznej instrukcji jak postępować w takim przypadku. Otóż, ruszyłem bezpieczniki w skrzynce pod maską. Tam gdzie są bezpieczniki od świateł. Wyciągnąłem wszystkie, czyli : 10 A INJ 10A ALT S 15A H/LAMP RH 15A H/LAMP LH I po tym przy próbie uruchomienia zaczyna mrugać check engine i silnik oczywiście nie odpala. Do tego czasu nie było żadnego problemy z autem Odłączenie akumulatora na krótki czas nie pomaga. Czasami zdarza się, że po przekręceniu pomimo że lampka mruga, silnik odpali ale n 2~2 sek.i gaśnie. Wydaje mi się, że może nie stykać ten bezpiecznik INJ, bo styki w kostce nie wyglądają za dobrze. Czy to może być powodem takiego zachowania ? Jak się podłączyć i zdiagnozować to mruganie ?? Znalazłem opis, że trzeba zewrzeć dwa piny w kostce, ale nie jestem pewien które. Może ktoś ma zdjęcie które to trzeba zewrzeć ? Albo link do filmiku na youtube ? Z góry dziękuje za pomoc maveric Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 14 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Lepiej podpiąć się pod komputer. Wtedy będzie wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maveric Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Auto działa. Poprawiłem ten bezpiecznik 10 A INJ, auto postało 2 dni z odpiętym akumulatorem i już działa poprawnie. pozdrawiam maveric Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Ja bym jeszcze sprawdził przewody przy stykach. K11 ma to coś u siebie że styki lubią się utleniać, potem się grzeją a w następstwie zaczynają się topić od temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.