Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Note 2011-problem z radiem

tunes
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM!

To mój pierwszy post  na forum. Jestem posiadaczem nissana note 1.4  z 2011 r i mam problem z radiem. Radio oczywiście gra i to dobrze ale gdy temperatura  powietrza ( latem ) jest bardzo duża to na wyświetlaczu  radia nic nie widać, rano gdy jest chłodniej wszystko wraca do normy ale już wczesnym popołudniem znowu nic nie widać,kanały radiowe zmieniam intuicyjnie Zimą ten problem nie występuje-wyświetlacz działa normalnie cały dzień.

Jak temu  zaradzić aby i  latem wyświetlacz działał normalnie nawet  gdy temperatura powietrza sięga 30 stopni.

Pozdrawiam!

W moim notku (2012r.) , po dwóch latach użytkowania także wyświetlacz odmawiał posłuszeństwa gdy radio się rozgrzało.

Nic nie było na nim widać... lecz grało normalnie.

Mi radio wymienili w serwisie w ramach gwarancji... ale "zdążyłem podsłuchać" , że pewna partia tych radioodbiorników ma taką wadę...

Szczerze mówiąc to mi nie przeszkadza ale czasem denerwuje

auto po gwarancji jaki koszt wymiany,czy to się oplaca

Używkę z demontażu w B.dobrym stanie dostaniesz od 50 do 150 zł. Więc nie majątek.

Używkę z demontażu w B.dobrym stanie dostaniesz od 50 do 150 zł. Więc nie majątek.

dzięki za odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam,

podepnę się pod temat bo u mnie jest identyczny problem.

Radio mam takie http://allegro.pl/radio-nissan-qashqai-i5122950987.html

Czy jest szansa aby w nim ekran naprawić?

Bo tego typu radia nie widzę za 50-150zł, lecz za ok 400-500zł

Pytanie kolejne, czy ma ktoś w Note założone takie np. takie radio http://allegro.pl/radio-dvd-usb-aux-gps-nawigacja-nissan-note-04-12-i6331069968.html ?

Jak tak to jak wrażenia z obsługi i jakości dźwięku?

Bo imho oryginalne radio gra całkiem OK

z góry dzięki za odpowiedź

Pytanie kolejne, czy ma ktoś w Note założone takie np. takie radio http://allegro.pl/radio-dvd-usb-aux-gps-nawigacja-nissan-note-04-12-i6331069968.html ?

Ja mam podobne, to znaczy GMS 6301 a w podanym linku jest GMS 6321,i jestem bardzo zadowolony. Działa bezbłędnie wszystko łącznie z nawigacją AutoMapa. Jakość dźwięku jest zadowolająca i zależy od indywidualnego ustawienia. Ustawień dźwięku jest multum. Jednak montaż zleciłem autoryzowanemu warsztatowi zajmującemu się urządzeniami multimedialnymi.

Ja mam podobne, to znaczy GMS 6301 a w podanym linku jest GMS 6321,i jestem bardzo zadowolony. Działa bezbłędnie wszystko łącznie z nawigacją AutoMapa. Jakość dźwięku jest zadowolająca i zależy od indywidualnego ustawienia. Ustawień dźwięku jest multum. Jednak montaż zleciłem autoryzowanemu warsztatowi zajmującemu się urządzeniami multimedialnymi.

Napisz jeszcze czy sterowanie z kierownicy działa?

Jak z jakością ekranu dotykowego? Działa szybko i sprawnie jak w smartfonach, czy raczej jak w pierwszych nawigacjach? (dosyć duży lag, słaba precyzja)

Ile płaciłeś z montażem?

dasz jakieś zdjęcie jak to w Note się prezentuje?

z góry dzięki :)

pozdrooo :)

Tak, sterowanie z kierownicy działa prawidłowo. Ekran dotykowy reaguje bardzo dobrze i tak jak w smartfonach.

Stację tą kupiłem na Allegro nową na gwarancji za 1000 zł bez Automapy, bo miałem swoją od nawigacji przenośnej. Za montaż w profesjonalnym zakładzie zapłaciłem 160 zł.

Na fotkach widać wokół radia szczelinę, ponieważ nie zamontowałem specjalnej ramki wypełniającej tą szczelinę. Nie była ona dołączona do mojego radia. W tym które chcesz kupić jest dołączona ramka.

Pozdrawiam

post-51360-0-46182000-1470468498_thumb.jpg

post-51360-0-89881300-1470468546_thumb.jpg

post-51360-0-84284700-1470468564_thumb.jpg

Edytowane przez Czeslaw4

Tak, sterowanie z kierownicy działa prawidłowo. Ekran dotykowy reaguje bardzo dobrze i tak jak w smartfonach.

Stację tą kupiłem na Allegro nową na gwarancji za 1000 zł bez Automapy, bo miałem swoją od nawigacji przenośnej. Za montaż w profesjonalnym zakładzie zapłaciłem 160 zł.

Na fotkach widać wokół radia szczelinę, ponieważ nie zamontowałem specjalnej ramki wypełniającej tą szczelinę. Nie była ona dołączona do mojego radia. W tym które chcesz kupić jest dołączona ramka.

Pozdrawiam

Czesław,poszukaj ramki do radia Pionieer 2 DIN.Po małej modyfikacji pasuje jak ulał.Ja tak miałem.

Witam

JACKO, dzięki za informację.

Znalazłem jedynie ramkę wraz z uchwytami, ale takie maleństwo kosztuje 91 zł z przesyłką. Ramki bez uchwytów kupić nie można.

To jest ta ramka : https://car-tronic.pl/ramka-radiowa-2-din-nissan-juke-j15-102010-p6557 .

Jak się dorobię to kupię :) W sumie to ta szczelina mi nie przeszkadza, przyzwyczaiłem się przez dwa lata :)

Serdecznie pozdrawiam

Edytowane przez Czeslaw4

• 1 rok później...
W dniu 20.07.2016 o 11:46, bullterrierMJ napisał:

W moim notku (2012r.) , po dwóch latach użytkowania także wyświetlacz odmawiał posłuszeństwa gdy radio się rozgrzało.

Nic nie było na nim widać... lecz grało normalnie.

Mi radio wymienili w serwisie w ramach gwarancji... ale "zdążyłem podsłuchać" , że pewna partia tych radioodbiorników ma taką wadę...

Czy ktoś wymieniał ten wyświetlacz, ale nie w ramach gwarancji? (odpłatnie w ASO albo w innym serwisie?). Ja zgapiłem się, żeby zgłosić ten problem w czasie jak jeszcze miało to sens, teraz gwarancja dawno się skończyła, znowu zrobiło się gorąco i znowu nic nie widzę na wyświetlaczu.

W dniu 6.05.2018 o 21:44, xpert17 napisał:

Czy ktoś wymieniał ten wyświetlacz, ale nie w ramach gwarancji? (odpłatnie w ASO albo w innym serwisie?). Ja zgapiłem się, żeby zgłosić ten problem w czasie jak jeszcze miało to sens, teraz gwarancja dawno się skończyła, znowu zrobiło się gorąco i znowu nic nie widzę na wyświetlaczu.

Pytałem w kilku miejscach wyszukanych na necie, ale nikt nie chciał się tego podjąć. Pytanie teraz jest inne, czy radio od e12 będzie idealnie pasować do e11, bo wyglądem to tylko kosmetycznie się różni. A ceny zdarzają się przystępne, bo po 150 - 200 zł.