gaco12 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam. W piatek miałem wypadek wjechał we mnie w tył mojej almerki Tir. Cały tył mam skasowany miałem sedana cały kufer wszedł do srodka. i mam pytanie. Rzeczoznawca bedzie w tym tygodniu i czy auto zostawic i sprzedac na czesci czy sprzedac im ? Nie wiem ile oni mi wyliczą za auto. Ile moga mi wypłacic za szkode całkowitą ? I za auto ? Prosze o pomoc. Bo auto nie nadaje sie juz do niczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 To nie jest tak, że sprzedajesz " im " auto, jeżeli jest tak jak piszesz to na 99 % będzie to szkoda całkowita. Ile zapłacą nie wiem, ale możesz spytać rzeczoznawcy na pewno Ci powie orientacyjną cenę. Po orzeczeniu szkody całkowitej wypłacają pieniądze i auto zostaje u Ciebie więc możesz go sprzedać lub zezłomować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 rozumiem. moge zdjecia przesłac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 To nie jest tak, że sprzedajesz " im " auto, jeżeli jest tak jak piszesz to na 99 % będzie to szkoda całkowita. Ile zapłacą nie wiem, ale możesz spytać rzeczoznawcy na pewno Ci powie orientacyjną cenę. Po orzeczeniu szkody całkowitej wypłacają pieniądze i auto zostaje u Ciebie więc możesz go sprzedać lub zezłomować. Kolega krawiec1974 ma rację, natomiast za zezłomowane w całości autko dostaniesz nie więcej niż ok. 500 zł, tylko że dostaniesz też wtedy zaświadczenie o zezłomowaniu a ten kwit jest niezbędny do wyrejestrowania auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) W 100% bedzie szkoda całkowita. Ciekaw jestem ile mi wypłaca. Zdjęcie Edytowane 25 Lipca 2016 przez gaco12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 .....miałem wypadek wjechał we mnie w tył mojej almerki Tir. Cały tył mam skasowany miałem sedana cały kufer wszedł do srodka.... to musiało być na małej prędkości jak Tir, dobrze że zbiornik z paliwem się nie zapalił, miałeś dużo szczęścia Kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Policjant się go pyta ile jechał a on im mówi że 50-60 km/h nawet on nie hamowal bo mówi Że się zagapiłam. Jechałem z żoną i z poltoramiesiecznym dzieckiem. Zostali przetransportowano helikopterem do szpitala. Dziękuję bogu że nic im się nie stało bardzo dziękuję. Stałem w korku i wtedy to się stało. Żona z dzieckiem siedziala z tylu. Uratowała nas butla z LPG. Ponieważ nie zginęła się tylkobwszystko zatrzymała i wzięło ją pod samochód. Jakby jej nie było to do środka by wszystko weszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ci powiem, że wygląda to strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 no fakt na poczatku to okropnie wygladało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Najważniejsze że wszyscy zdrowi. Druga sprawa, to te tematy o szkodzie całkowitej były już poruszane i tam powinieneś to kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi