Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z podtlenek azotu

Łukasz83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o instalacji N2O? Czy żeby zapodać strzał ok 100 KM i 200Nm potrzeba kuć silnik i robić cały ten bałagan co przy turbo lub kompresorze? Co z seryjnym sprzęgłem, ośkami itp?

Pomyślałem o tym głównie ze względu na koszt (wyjdzie pewnie z 6-8 razy taniej??) no i nie chciałbym sprzęgła spiekowego co chodzi jak w ruskim czołgu, no i chyba zdrowiej dla silnika niż przy turbo gdzie moc jest ciągle? Wiem, że rozwiązanie nie jest idealne, ale pytanie czy w ogóle jest to rozwiązanie które warto brać pod uwagę czy zapomnieć?

podtlenek jest do przyjęcia tylko w jednym przypadku ,   do pobudzenia dużej turbiny hiiiii

tak na serio naprawde nie będziesz zadowolony, w 3,5 l silniku butla starczy na 5 do 10   ścigów na 1/4   a napełnienie to ok 400zl    

ale to moje zdanie       a każdy robi jak lubi 

No właśnie liczę na takie rzeczowe odpowiedzi, chcę poznać opinie ludzi, którzy mają konkretną wiedzę na ten temat. Widziałem program, w którym mówiono, że butla starczy na ok 30 startów na 1/4 mili, a koszt napełnienia ok 300 zł, montaż ok 5k PLN - pomyślałem że niedrogo i może jest to ,,jakaś,, alternatywa. A co z kuciem? Seryjnym sprzęgłem, skrzynią itp?

Łukasze tak mają lubią nitro ja też Łukasz i jedyny tuning na jaki bym się zgodził w g35 to nitro żeby nie zmieniać codziennej charakterystyki prowadzenia auta a od czasu do czasu strzelić sobie z nitro.

Martwi mnie fakt wypalania tłokow przy nawet niewielkim błędzie strojenia

Też jestem mocno zainteresowany tematem

seryjna korba w HR i 370z by to przyjela w innym przypadku mniejszy strzal bym sugerował.

Jedno w nitro jest slabe ze jak doda te 200Nm przy powierdzmy 4000obr.min to przy 6500 dojdzie już tylko 70-80...

przydala by się jak już to instalacja direct port ze strzalem ze 250KM i progresywnym sterowaniem zeby to 200Nm doszlo w jak najszerszym zakresie...

No i w momencie odpalania nitro zaplon cofać odrazu. jakis patent na to zrobić

jakiś czas temu poznałem faceta co miał corvette z N20 i wlasnie mi o tym opowiadał, że sam się tego boi, że kiedyś u jebnie :P 

Z tego co pamiętam to ma 500-600 koni i jeszcze N20

Najbezpiecnziejszy jest direct port żeby bylo 6 dysz zamontowanych najblizej głowicy - tak jak LPG się montuje, wtedy ryzyko spalenia auta najmniejsze, no i wiadomo nie można walić od wolnych obrotó strzyałą tylko od powiedzmy 2500 z racji na słąbość korbowodów, strzał progresywny więc np. 20% strzału przy 2500, 30% przy 3000 i tak stopniowe dodawanie do odcinki...