slaz Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Drgania na silniku podczas przyspieszania 120km/h - nissan qashqai 2.0 dci visia 2007 Z góry dziekuje za odpowiedź. Jak w temacie. Kiedy zdejmuję nogę z gazu drgania znikają. przy nizszych prędkościach sie nie pojawiają.Drgania rowniez nie wystepuja kazdorazowo. Dodam że pojawił sie błąd z czujnikiem cisnienia doładowania. Poprzedni właściciel wstawił zamiennik zamiast Boscha. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 No,to już poniekąd masz odpowiedź na swoje pytanie.Jedna z przyczyn i może właściwa to byłby ten czujnik i od tego bym zaczął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie masz obd żeby zobaczyć czy są jakieś błędy? Na allegro są za grosze a program da rade z neta ściągnąć np. torqe. Podpinasz tablet po blutooth i patrzysz co się dzieje z autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zadaniel Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 A możesz jakiś obd polecić? Jakiś rozsądny cena/jakość? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaz Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Panowie update sytuacji.teraz auto mocno drży już przy 80km na 4 biegu. Już nie tylko silnik a przeniosło się na całe wnętrze. Tak jak pisałem wcześniej tylko podczas wciskania pedału gazu.Przy czym silnik pracuje poprawnie wskazówki zegara nie drgają. Nie wiem co to takiego. Poratujcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Slaz,przyczyn może być dużo. Sprawdzałeś elektronikę czy coś się nie urodziło???Sprawdziłeś ten czujnik? Zaczynając od silnika,może być nieszczelny przewód podciśnienia,możesz mieć zanieczyszczone wtryski,możesz mieć uszkodzoną pompę wtryskową,albo sterownik,pod spodem możesz mieć uszkodzony przegub wewnętrzny(miałem tak w Matizie)podczas przyspieszania drgało wszystko,a jak się jechało spokojnie to luzik.Może to sprzęgło??? Tak gdybać możemy bez końca,zacznij eliminować pewne rzeczy. Czyściłeś wtryski? Auto ma już trochę lat,wlałbyś mu do zbiornika jakiś preparat doczyszczenia wtrysków i może okazałoby to się strzałem w dziesiątkę? Może też zająć się tym czujnikiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Człowieku jedz do serwisu zanim ci sie auto ropadnie bo zaraz bedziesz mial na 3 potem 2 i 1 biegu i nie tylko podczas przyspieszania itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaz Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Dzięki JACKO29 . Problem rozwiązany. Walnięty prawa półoś. Koszt z robotą 230 funtów. Sensor ciśnienia ładowania wymieniony rownież 40 funtów. W sumie nieźle. Jeszcze raz dziękuje wszystkim udzielającym się w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1979 Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Panowie update sytuacji.teraz auto mocno drży już przy 80km na 4 biegu. Już nie tylko silnik a przeniosło się na całe wnętrze. Tak jak pisałem wcześniej tylko podczas wciskania pedału gazu.Przy czym silnik pracuje poprawnie wskazówki zegara nie drgają. Nie wiem co to takiego. Poratujcie proszę .przegub wewnetrzny na 100 % nie sluchac sie mechanikow zamowic na alLegro przegub wewnwtrzny w moim przypadku dwa padly. Polecic moge firme z allegro p.u.h. zerd. Podalem vin za dwa dni przyslali wymienilem i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 No to pojechałeś... W sierpniu 2016 napisał, że wymienili prawą półoś, a Ty mu w maju 2017 wskazujesz przegub. Przy walniętym przegubie auto nie drży, słychać terkot przy ruszaniu i skręcaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Herson,przegub wewnętrzny nie terkocze,wewnętrzny jest przy skrzyni biegów i objawia się właśnie drżeniem podczas jazdy,przyspieszania.Co do zewnętrznego zgodzę się z Tobą w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Fakt, a myślałem ze czytam ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi