Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Problem abs esp

Majkelo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj wracajac z pracy podczas jazdy zapalily mi sie kontrolki od abs I esp, po zgaszeniu i odpaleniu silnika zgasly i nie pojawiły się prez 5km gdy już dojechalem do domu, lecz gdy znów ruszyłem samochodem znów się zapalily i po ponownym zgaszeniu i odpaleniu zgasly. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Szukałem na forum ale były tylko podobne problemy z dodatkową kontrolka sondy.

Wrzucam zdjęcia, Dzisiaj powtórka ze zdarzenia.

post-90755-0-45221900-1470587776_thumb.jpg

post-90755-0-69148800-1470587801_thumb.jpg

Witam, dzisiaj wracajac z pracy podczas jazdy zapalily mi sie kontrolki od abs I esp, po zgaszeniu i odpaleniu silnika zgasly i nie pojawiły się prez 5km gdy już dojechalem do domu, lecz gdy znów ruszyłem samochodem znów się zapalily i po ponownym zgaszeniu i odpaleniu zgasly. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Szukałem na forum ale były tylko podobne problemy z dodatkową kontrolka sondy.

Wrzucam zdjęcia, Dzisiaj powtórka ze zdarzenia.

dobrze by było podpiąć autko pod kompa, to pewnie coś więcej byłoby wiadomo

Wiem że byłoby najlepiej, ale nie trafię kiedy mi się znów zapalą te kontrolki. A przeczuwam że gdybym pojechał na kompa i nie świeciłyby się te błędy to na kompie nic by nie wykazało. 

Dokładnie jak kolego piszesz kiedyś miałem sytuację auto gasło kiedy chciało i fachura z warsztatu  powiedział jak zgaśnie to przywieść go na lawecie to zdiagnozuje i guzik to dało jedynie  laweciarz zarobił  :D

• 5 miesięcy temu...

Wiem że byłoby najlepiej, ale nie trafię kiedy mi się znów zapalą te kontrolki. A przeczuwam że gdybym pojechał na kompa i nie świeciłyby się te błędy to na kompie nic by nie wykazało. 

Czy sprawa z kontrolką abs się wyjaśniła?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...