jakub350 Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 O jezu dlaczego tak wcześnie . Wysłałem zgłoszenie 2 dni temu i cisza - odpisują oni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 O jezu dlaczego tak wcześnie . Wysłałem zgłoszenie 2 dni temu i cisza - odpisują oni ?Zapisy na miejscu. Chyba że Ty chcesz w tej konkurencji K.O, tam tylko 300hp+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 wszędzie trzeba spróbować jak pojade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 No i gotowe. Zrobiłem dzisiaj glinkowanie, następnie IPA, wytarte, później korekta jednostopniowa za pomocą średniego pada oraz pasty Menzerna Heavy Cut Compound 400 która w 80% mocno tnie oraz w 80% nadaje połysk - dała radę. Po wszystkim znowu IPA, wycieranie i finalnie na lakier nałożyłem mój już klasyczny, sprawdzony i trwały wosk, mianowicie Collinite no 476. Plastiki oraz gumy zewnętrze zabezpieczone produktem od Shiny Garage.Właściwie nie było większych problemów, po prostu chciałem mieć to już za sobą. Kolor na pewno ciut głębszy, jednak nie jest to efekt jak na czarnym, aczkolwiek na ulicy zdecydowanie bardziej rzuca się w oczy... Gościnnie Jakub350!!! Miło było jednak zabrało niestety szczęścia w finałach No i po zakończeniu sezonu Last Battle Chojna. Pierwsze troferum zdobyte, jest drugie miejsce! Ale o tym zaraz.Ekipa od rana gotowa do działania. "Marka lepsza niż Prada, ciężka jazda poznańska!" I meldujemy się na miejscu!Zaczęło się, czasy kwalifikacji:Papel 13.551 K3Ja 13.559 K3Olej 13.911 K2Dawid 14.081 K2Finał będzie ciekawyKlasa do 2001ccm (K2)Dawid 13.68 - debiutant od nas zwycięzca!Olej 13.8xJano? - debiutant z EP3, jest tutaj na forum, trzecie miejsce, gratulacje!!!!!!Klasa druga podium dla Poznania!Finał K3, mam drugie miejsce :-)Papel czas reakcji 0.000s!Jego czas 13.373sJa 13.596s ET+RT , samo RT 0.089sPierwsze Integra DC2 k20a/k24a3 - Papel, drugie ja.Gratulacje!Poznań zdominował! Au!Ja musze trenować i jeszcze raz trenować starty.. Marcin na pierwszym, drugim biegu odjeżdża na długość auta. To jest fenomen jak ten Ejber startuje! Idealnie dozuje gazem przy 1 i 2 biegu. Ma to przełożenie faktycznie na pierwsze 60ft a co za tym idzie na dalszy przebieg biegu.Poznań Pany! Jak za dawnych lat. Stara szkoła wraca na właściwe tory ..i te logo bmw na nagrodach Trenować muszę starty. Z autem więcej nic nie robię. Integra DC2 k20a/k24a3 - Papel ogarnia je przekozacko dozując pedał gazu, jest przeluj :-)Ja natomiast się cieszę z pierwszego trofeum tym autem, w końcu po coś się je robi :-)WASZE ZDROWIE!ps. jutro wrzucę filmiki. Tutaj jeszcze zaległe zdjęcia oraz filmiki z przejazdów:Pierwszy przejazd kwalifikacyjny z Ascona 3.2 biturbo 450hp, ET najgorsze z moich wszystkich - 13.749s Drugi przejazd kwalifikacyjny z Del Sol K20, ET 13.616 Trzeci przejazd się nie nagrał...Półfinał, pierwszy przejazd Prelude VTi. ET 13,63s RT 0,170s I Finał z Marcinem znanym Wam jako Papel. ET 13.596s W piątek wyprawa do Czech, zakończenie sezonu Hoskovice. Jadę się przekonać jak tam jest, wszyscy co jeżdżą to chwalą, a mały91 jedzie odebrać mistrza w generalce. Więc Poznań znowu szaleje Moje opony kolejne które kupiłem mianowicie Race GC niestety okazały się torowymi, mieszanka faktycznie miękka jednak mają twarde ścianki....kolejny komplet opon które kupiłem i mi się nie przydadzą. Na Czechy mam do wyboru Race GC wersję z miękką scianką 195/50/15 oraz ciut szersze również miękkie Toyo R888 205/50/15, prawdopodobnie jak się zapakuje to wezmę jedne i drugie, przejazdów w Czechach można od rana zrobić nawet 15, więc będzie co testować.Szybka myjnia przed jutrzejszym wypadem na zawody do Czech!Koła spakowane, narzędzia, deski do podjazdu (parking hotelowy tego wymaga) spakowane, oczywiście kamerka GoPro, baterie naładowane tak więc nie ma opcji by coś się nie nagrało jak ostatnio. Opony Race GC soft 195/50/15 wersja drag, czyli miękka ścianka, zaopatrzenie w opony dzięki Tune4Race.Internet w Roamingu wykupiony, więc jakaś tam relacja live będzie Krótki filmik z kropelkowania po zeszłotygodniowym woskowaniu:https://www.facebook.com/MojeCzteryKolka/videos/1221461971252864/Jutro start, wracam prawdopodobnie w niedzielę.Trzymać kciuki za szczęśliwą podróż oraz niskie 13stki! Dodaje obiecane filmiki:#1 Przejazd.Honda Civic EG4 (268HP) vs. Honda Integra DC2 (264HP)Civic ET 12.711sIntegra ET 13.660s201,2m -6.355s100,6m - 5.904s18,3m - 2.198sDebiut w Czechach, z Kolegą Łukaszem. Zaspałem na starcie ale to nie szkodziło, to tylko kwalifikacje gdzie liczyło się najlepsze ET. ----#2 Przejazd.Z poznańskim Ejbrem mianowicie Krzyśkiem, który wyciągnął Mistrza Czech za sezon. Gratulacje raz jeszcze! Mianowicie mój najgorszy przejazd z całej imprezy CRX ET 13.018sIntegra ET 13.790s201,2m - 9.062s100,6m - 6.065s18,3m - 2.251s ----#3 Przejazd. Moja życiówka!!!Honda Integra DC2 B18C6 (~200hp) vs. Honda Integra DC2 K24 (264HP)ITR B18 14.751s (missshift 2 gear)ITR K24 13.492s201,2m - 8.811s100,6m - 5.840s18,3m - 2.156sMyślałem że zrobiłem ją z drugiego biegu jednak najlepsze ET właśnie padło tutaj, z pierwszego. Z drugiego biegu zrobiłem najlepsze 201m oraz 100m oraz ET gorsze o pięć tysięcznych. ----#4 Przejazd. Z najmocniejszym autem.Cobra 427 (536HP) vs. Honda Integra DC2 K24 (264HP)Cobra 427 ET - 11.853sIntegra ET - 13.515s201,2m - 8.821s100,6m - 5.848s18,3m - 2.132sJak się później okazało, najlepsze 18.3m czyli start, z drugiego biegu niestety czujniki nie policzyły więc nie mam odniesienia. ----#5 Przejazd.Skoda 100 (138HP) vs. Honda Integra DC2 K24 (264HP)Szalone skody robiły robotę! Waga oraz szeroka opona na dzień dobry i wszystko jasne Mega autka!Skoda 100 ET - 13.953sIntegra ET - 13.644s201,2m - 8.921s100,6m - 5.936s18,3m - 2.210s ----#6 Przejazd.VW Golf 1.9 (235HP) vs. Honda Integra DC2 K24 (264HP)Golf ET - 14.369sIntegra ET - 13.607s201,2m - 8.916s100,6m - 5.950s18,3m - 2.228shttps://www.youtube.com/watch?v=X1b0cairLW0----#7 Przejazd. Mój start z drugiego biegu przy 5.000rpm.THT 2.3 (241HP) vs. Honda Integra DC2 K24 (264HP)THT ET - 14.206sIntegra ET - 13.497s201,2m - 8.795100,6m - 5.833s18,3m - 15.143s hahaha Jak się później okazało drugi mój czas zawodów, totalny spontant i 13.4, najlepsze 200 i 100 metrów, 18.3m niestety zmierzyło 15 sekund, coś czujniki musiały powariować bo mojegu opponentowi pokazało również tyle. Potencjał na starty z drugiego biegu jak widać jest. Następny sezon katuje dwójkę, jedynki nie ma sensu, póki co tak uważam.https://www.youtube.com/watch?v=FG-y3YNmvVE----I jeszcze bonus, filmik z testów startów z dwójki. Nie było okazji już sprawdzić czasów bo czasu zabrakło, jednak boczny pas pozwolił na zabawę.https://www.youtube.com/watch?v=te-7wUriq6kTak się wpina trójkę! :D Rano sprawdzam poziom oleju. Po ponad 800 kilometrowej trasie nie lekkiej wraz z zawodami na bagnecie nadal max! Jeśli cokolwiek ubyło to może pół mm ale jest to bardzo trudno zauważalne Setup zima gotowy.Tune4race, wymiana kół na zimowe, polecam!Letnie Enkei Yamato na sprzedaż wraz z oponami.Pogoda tak smutna, depnąć nie można bo zimówki na 6 biegu gubią trakcje na mokrym ale...Kanarek został ustrzelony przez VolerPhoto na ośce, taki to urwis...Czekam aktualnie za nowymi poliuretanami do łap, będzie żółty poli 58A. Pod koniec tygodnia lub na początku następnego zapewne będę wymieniał. Sezon ogórkowy jednak coś tam się dzieję. Auto zostaję do następnego sezonu w moim rękach. Jestem w fazie końcowej rozmów ze sponsorem. Jeśli wszystko się uda, to naturalnie korzyści będą obustronne. Czekam.Wczoraj odbyła się sesja fotograficzna z udziałem kanarka, na zdjęciach pojawi się również Kasia, moja partnerka, z której jestem bardzo dumny Zdjęciami zajęła się firma TopCar Photo. Całość trwała blisko 5 godzin.Efekt końcowy być może jeszcze w tym tygodniu.Kilka fotek marnej jakości z mojego telefonu...Może i ja zaświecę ząbkami na zdjęciach, zobaczymy co z tego wyjdzie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Kurczaki czasy na ćwiartkę lepsze od lekko grzebanego RevUpa na dobrych oponach pięknie !! Ale tymi biegami musisz miotać jak szatan haha by się przydała skrzynai DSG to 0,5 sek czas lepszy jak nic by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 19 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Powiedz mi ze tutaj wolno wbijam trójkę to Cie za jaja powiesze :-D https://youtu.be/te-7wUriq6k Efekty niedzielnego focenia dostępne w albumie, jestem bardzo zadowolony! PROFESJONALNA FOTOGRAFIA SAMOCHODOWA www.facebook.com/TopCarPhoto Z czystym sumieniem, polecam! Więcej na: www.facebook.com/MojeCzteryKolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 fajne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Sezon zimowy pełną parą. Nic specjalnego nie dzieję się prócz tego że auto użytkuje na co dzień. Spisuje się bezawaryjnie, zaniedbałem trochę wizyty w tune4race ale właściwie nie ma potrzeby, chyba że wypić wspólnie kawę. Ostatnio zrobiło nawet całkiem fajną trasę - spalanie bardzo znośnie mianowicie 7.7L/100km, gdzie miejscami indeks prędkości opon zimowych stał nad przepaścią.. Całkiem przypadkowo udało się na trasie spotkać nowego Type-R'a, próbował się łapać dwa razy ale dwa razy musiał uznać z rolki 4 biegu wyższość kanarka.Brakuje trakcji, słoneczne suche dni nawet służą i wówczas aż chce się jeździć, gorzej w dni wilgotne...wówczas najchętniej bym się znowu przesiadł na czterołapa.Kilka dni temu otrzymałem świetny prezent w postaci koszulki z ręcznie namalowaną Integrą. Na żywo robi jeszcze większe wrażenie, jakość również zadowala.Chcecie komuś sprawić prezent lub samemu się zaopatrzeć w takie ciuchy i nie tylko? Nie ma problemu - http://www.facebook.com/pandmhandmade Do firmy dojechał nowy podnośnik więc na pierwsze testy odważyłem się powierzyć kanarka. Po spontanicznych oględzinach zauważyłem kilka dosłownie małych kropek spod lakieru w okolicach nakładki progowej. Tak więc nakładkę zdemontowałem, cały próg oczyszczony łącznie z małym odcinkiem tylnego błotnika na dole. Całość pokryta podkładem epoksydowym, następnie czarny baranek na próg, do środka w profil zamknięty fluidol z dyszy rotacyjnej, po wszystkim całość podmalowana farbą Yellow Pheonix. Typowy spontan, ale jak coś zauważę, to lipy nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 honda bez rdzy to nie honda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Krótki wywiad ze mną z okazji wygrania konkursu. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1858064584407361&substory_index=0&id=1430867190460438 Fajnie móc się podzielić kilkoma zdaniami dla "większej" publiczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luczak Opublikowano 8 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Piękne auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Sprzedane, temat do zamknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Sprzedane, temat do zamknięcia. Jak to?Już? A tyle co odnalazłam Cię na fejsie ...znaczy blog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Aktualnie zająłem się Subarynką już sporo namodzone w przeciągu miesiąca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi