Edek01 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Nie No ja w Piuntek wlałem 250ml Milicjanta do pełnego baku , po przekręceniu kluczyka pompę ledwo słychać a i wtryskiwacze przycichły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Niestety ,w kierownicy się nie świecą ,dobrze że chociaż te od sterowania szybami w drzwiach kierowcy są podświetlane ,bo już w nowym QQ nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Z ciekawości - jak poradziłeś sobie z zakodowaniem immobilisera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 przekładasz całą płytkę ,niczego nie kodujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 W dniu 7.12.2016 o 10:00, manix napisał: przekładasz całą płytkę ,niczego nie kodujesz. Dzięki za odpowiedź. Czyli tak: kupujesz kluczyk z czystym "grotem", przekładasz elektronikę a ślusarz nacina ząbki na "grocie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 dokładnie ,tyle że jest kilka patentów na tego rodzaju "scyzoryki " a i groty nie które daje się przełożyć ORI . Tu w dziale QQ wielu to opisywało a i na you tube masa tego nawet w PL \ pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 potwierdzam w temacie - po worku silka gel pod siedzenie i do bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W dniu 13.12.2016 o 16:57, paba napisał: potwierdzam w temacie - po worku silka gel pod siedzenie i do bagażnika Paba co szyby w deszcz w TIIDA ci parują ??? Tak Tiida jest szczelna za szczelna .............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 15 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 szczelność nie ma nic do tego zostawiasz wilgoć w korytkach, sam z siebie, z rzeczy, które wozisz, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Ma ma Tiida jest szczelna jak Termos, no chyba że tylko moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Edek ma rację ,szczelność ,to brak wietrzenia... A swoją drogą pamiętam kawał z czasów komuny. Jak sprawdza się szczelność Poloneza? Wpuszcza się kota i jeśli nie uciekł do następnego dnia to szczelny. A jak sprawdzają szczelność w Japońskich autach? Tak samo ,tyle że tam szczelny ,jeśli kot następnego dnia leży martwy ,bo się udusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Uuuu w TIIDA kotecek długo by nie pożył Dokładnie jak wiatrak nie chodzi u mnie minimum 3 kreski najlepiej 4 na wyświetlaczu i obieg otwarty to idzie się udusić Ale jaja to się dzieją w deszczowy dzień muszę jeździć na włączonym AC 18+ bo inaczej w sekundę szyby parują Szyby od środka przeczyste lśnią !! Filtr kabinowy nowy Filtrona K-1317 !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 trochę źle się wyraziłem auto faktycznie jest bardzo szczelne i zgadzam się co Edek wyżej napisał aczkolwiek mi chodziło o wilgoć, którą zostawiamy przy deszczach, która się osadza, a nie wywietrzona powoduje zamarzanie szyb od wewnątrz na mrozie i zwiększone parowanie z tego powodu kupiłem sobie Silcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 A teraz wszystko jasne Ja już na Jesień wkładam dwie skarpety z Silica Gel pod siedzenia aby chłonęły wilgoć . Paba a w deszcz szybko zaparowywują ci szyby jak jedziesz?? bo u mnie to bez ON AC to kaplica ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 aż tak źle to nie jest, ale zwłaszcza późną jesienią jak wsiadałem do auta i je odpaliłem to była para - wilgoć w aucie przełącznik https://pl.aliexpress.com/item/New-Trunk-Switch-Opner-For-Nissan-Tiida-Murano-Maxima-Altima-Versa-Infiniti-Q70-M37-M56-25380/32760322051.html?spm=2114.13010608.0.0.aoPSbv zwalnia mi klapę po 2 kliknięciu i zauważyłem lekko przerwaną gumę na oryginalnym mikrowłącznik na nowy, w Nissanie chyba ponad 300zł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 300zł ..... a wiesz ile dziś liczą za wymianę świec 650zł do kasy!!!! A świece mam własne! te same co oni moje 30zł szt a dziś ich 99zł szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 na szczęście zapłaciłem $10, ale nie dostałem paragonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 wczoraj zamontowałem oprawki led podświetlenia tablicy a dziś wózek widłowy ubrudził mi dół kurtki i nieświadomie usiadłem całe siedzisko, jasna tapicerka w smarze pojechałem odrazu na pranie fotela i wygląda na to, że nie ma śladu (jeszcze trochę mokre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Oj męczyłem się dwa lata z praniem tapicerki, teraz skórka z pyty kangurka, się lux sprawdza ubrudzisz przetrzesz i po sprawie A z taką tapicerką i to jeszcze jasną! to Horror w utrzymaniu jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 bierze coś tam HR16DE oleju? zalałem go teraz Totalem Ineo First 0W-30 i regularnie daję mu w palnik autostradą po 160-180 km/h i nie ma ubytków zalewam zawsze 4,3 litra, od wymiany 3000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Paba z całym szacunkiem, przeginasz z oleum do tego motorka. Oby napinacz to przeżył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 To lux malina że nic nie konsumuje ci oleju 0W30 Ale Manix ma rację napinacz i łańcuch dostaje pierwszy po kościach a pierściony drugie Pytasz czy mi podjadał, 5w50 podjadał 200 ml .Po zmianie na Elfa SXR zero ubytku Ale oleje Total-Elf mają bardzo małą odparowalność!Ostatnie lato A1 i A2 nad Morze -140 prawym , lewy do końca możliwości silnika i 5w30 SXR nie popił Paba a o ile spadło ci spalanie na tym zerku od Totala ?? Paba ty testujesz 0W30 a ja zapodany gratis przez firmę Ceramizator, przejechałem już całe pińcet kilometrów http://naosi.pl/ceramizatory-firmy-chemmotor/ http://www.tvnturbo.pl/nasze-programy,1684,v/test-ceramizatora,1422395.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek70 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 W dniu 13.08.2016 o 17:29, Edek01 napisał: napisz potem jak sprawdziły się wycieraczki,proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Darku wycieraczki mam Alca Super Flat i bardzo dobrze zbierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi