Doedijns Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Witam, mam pytanie odnośnie odpalania auta ( system Start-Stop-przycisk), od paru dni co jakiś czas wyskakuje mi na komputerze informacja, że klucz jest nie "znany" i nie chce odpalić, po kolejnym dostawieniu kluczyka do przycisku Start czyta go i normalnie odpala. Nie mam pojęcia co to jest, a może to tylko już wyczerpana bateria? Jeśli ktoś coś wie na ten temat to proszę o podpowiedź, z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Mi tak czasami się dzieje jak w jednej kieszeni mam kluczyk i komórkę. Więc sobie tłumaczę zakłóceniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doedijns Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Ja trzymam kluczyki przy przekładni biegów a telefon w innym miejscu, tak więc to coś innego, to się dzieję od paru dniu , dziwne, wielkie dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Spróbuj czy z drugim kluczykiem/pilotem problem występuje. Jeśli nie, to najprawdopodobniej do wymiany jest bateria w tym pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doedijns Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Sprawdziłem z drugim kluczykiem jest wszystko ok., tylko że z tym pierwszym kluczykiem to też dziala dobrze tylko sporadycznie problem się pokazuje, spróbuje parę dni z nowym kluczykiem jeżeli będzie wszystko ok tzn że problem z bateriami ( oby) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Ja trzymam kluczyk i komorke w torebce obok siebie i nigdy problemow nie bylo "odpukac" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cbr600 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Otwórz kluczyk i sprawdź i wyczyść połączenia baterii z płytka. Podepnij tez blaszki łączące baterie z płytką. Sent from my iPhone using Tapatalk Powinno być podegnij a nie podepnij sorki Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 He he, mialem podobny problem. Tez czasami kluczyk nie dzialal. Przy okazji wizyty w salonie, powiedzialem, zeby wymienili mi baterie. I zaczely sie cyrki. Najpierw kluczyk nie chcial zadzialac- z nowa bateria. Pozniej aby go uruchomic, zrobili update softu, to znowu swiatla przestaly dzialac. PO dwoch dniach odebralem samochod z serwisu - i w koncu dzialaly i swiatla i kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ileven Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 mam takie cyrki od wymiany bateri , przynajmniej raz dziennie mam system key foult - etc musze przykladac kluczyk do przycisku start stop etc by uruchomic auto a dzis nawet jadac rano wiozac dziecko do szkoly podczas jazdy mialem ten komunikat ale auto jechalo ?? czujecie , baterie kupilem jakies zwykle 3.3 v martwi mnie ze do serwisu mam jechac z tym ale w sumie nie wiadomo czy kluczyk czy body computer w aucie .. poza tym nie mam zadnego bledu itd i nie ma na to teori , dzis kupie raz jeszcze baterie i przeczyszcze styki moze sie pomoze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 A masz drugi kluczyk? Jeśli tak, to zobacz jak z nim współpracuje, by wykluczyć immoWysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ileven Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Mam 2 gi kluczyk i te same objawy sa ale w nim tez wymieniłem baterie , co ciekawe miałem już wymieniony body computer w tym samochodzi bo tak z 2 lata temu miałem kluczyk mi się nie wyłączał a auto działało i wymienili mi komputer ... dziś wymieniłem baterie raz jeszcze jak narazie bez komunikatów ale zobaczymy .. będzie dół jak to imobilizer bądź komputer ponownie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Jeśli cyrk z dwoma, to raczej niestety auto winne (BCM lub immo) wątpię by ten sam problem dotknął oba kluczyki naraz.Przyczyną może być wilgoć/mróz i coś ze stykami/lutami w kompie. Ta "francuska" elektronika jest bardzo delikatna. Edit Koledze Nissan w 2ata wymienił 3 razy BCM a problem wracał (zapalały się samoistnie w mrozy lampy) dopiero wymiana zamków rozwiązała całkowicie problem - taka ciekawostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrD Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 W dniu 3.02.2019 o 10:20, manix napisał: Jeśli cyrk z dwoma, to raczej niestety auto winne (BCM lub immo) wątpię by ten sam problem dotknął oba kluczyki naraz. Przyczyną może być wilgoć/mróz i coś ze stykami/lutami w kompie. Ta "francuska" elektronika jest bardzo delikatna. Edit Koledze Nissan w 2ata wymienił 3 razy BCM a problem wracał (zapalały się samoistnie w mrozy lampy) dopiero wymiana zamków rozwiązała całkowicie problem - taka ciekawostka. Witam Co to jest BCM lub immo? Mam podobny problem z oboma kluczykami, wymieniałem baterie więc to nie to. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Piotr BCM to jednostka sterująca,coś jak komputer.Imo,to po prostu immobilizer.Jeszcze jeden skrót to icek...to po prostu intercooler,czyli chłodnica do turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi