omn Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Cześć koledzy! W moim notesiku jest potwornie kiepskiej jakości lusterko wewnętrzne. Po 5 latach od nowości od krawędzi lustra powierzchnia lusterka jakby się rozkleja. Co prawda jeszcze widzę w nim cokolwiek, ale podejrzewam, że w przeciągu roku będę musiał lusterko wymienić. Te lusterka (oryginalne) oferowane na allegro, jak można dostrzec na zdjęciach, w jakimś stopni mają ten sam problem. Jak u Was wyglądają lusterka wewnętrzne, czy ktoś już wymieniał? Może jest jakaś alternatywa do kiepskiej jakości oryginału? Chociaż prawdopodobnie wtedy trzeba by było również zmienić zaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Trzy lata minęły,nic się nie dzieje. Zawsze parkuję tyłem do słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 U mnie tez jakby rozwarstwia na bokach, auto ma 9lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 6 lat i lusterko jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omn Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Trzy lata minęły,nic się nie dzieje. Zawsze parkuję tyłem do słońca. Myślisz, że to od słońca grzejącego w tył lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Myślisz, że to od słońca grzejącego w tył lusterka? Słońce może niszczyć wszystko. Mój samochód jest garażowany i na słońcu za długo nie stoi. Do tego raczej tyłem do słońca. I może dlatego moje lusterko jest ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeRfiN Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam Wszystkich. Od poltora miesiaca rowniez jestem posiadaczem Nissana Note 1.4 Visia 07r. Lusterko w tym modelu auta to jakas pomylka chyba, tak kiepskiej jakosc material by wkladac. No ale i kierownice w tym Notesie sa jakies marnej jakosci i scieraja sie na potege, ktos gdzies pisal, że slonce i w tym przypadku ma duzy wplyw :/ z uwagi, że mam wersje "basic" to kusi by z tego autko zrobic cos wiecej tj z moim poprzednim projektem A4 B6 podstawa w sline. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Słońce może niszczyć wszystko................ Tak, wszystkie zabawki po 2000 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omn Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Słońce może niszczyć wszystko. Mój samochód jest garażowany i na słońcu za długo nie stoi. Do tego raczej tyłem do słońca. I może dlatego moje lusterko jest ok. Ja co prawda nie garażuję, raczej z lenistwa zostawiam auto na podjeździe przed garażem. Jednak układ: kierunki świata - cienie budynków jest taki, że nigdy w przeciągu całego dnia słońce nie świeci bezpośrednio w przód ani tył lusterka. Zostaje po prostu temperatura w nagrzanym aucie, bo gdy auto nie stoi przed domem, a gdzieś na mieście, to jego ustawienie względem słońca jest raczej losowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 U mnie w dziesięcioletnim lusterku - na krawędziach pojawiło się zmatowienie, rozwarstwienie o szerokości ok 3-5 mm z każdej strony. Pewnie kolejne TTTM związane z upływającym czasem - doborem materiałów i nie wiadomo dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi