sebastiw Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Hej, ostatnio - szczególnie po kilku trasach innymi autami - zrozumiałem, że strasznie głośno szumi wentylacja w mojej P12 - szum dmuchawy jest wyraźnie słyszalny nawet na najmniejszej mocy (oczywiście bez A/C). Filtr kabinowy regularnie wymieniany. Czy da się coś z tym zrobić (prócz wyłączenia wentylacji hehe)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 szum powietrz to normalna rzecz ale jeśli szumi nasada wentylatora to psiknij tam w d 40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Hej, ostatnio - szczególnie po kilku trasach innymi autami - zrozumiałem, że strasznie głośno szumi wentylacja w mojej P12 ........ czy tak głośno było od zawsze czy dopiero od pewnego czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 cos jest nie tak bo u mnie jest cicho a więc trzeba coś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Kiedyś na pewno było ciszej. Ciężko ocenić kiedy szum stał się mocniejszy, musiał z biegiem lat powoli narastać. Gdzie szukać nasady wentylatora? jest koło schowka pasażera|? michaell: podczas postoju wyłącz dmuchawę i wtedy ocenisz, czy nie szumi za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Sebastian jak włączy przy zgaszonym silniku dmuchawę na pierwszy stopień to prawie jej nie słychać Poza tym nie jeżdżę tylko nissanem i np w Pandzie jest głośniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Kiedyś na pewno było ciszej. Ciężko ocenić kiedy szum stał się mocniejszy, musiał z biegiem lat powoli narastać. jeśli nie wiatrak to może być coś w kanałach dolotowych np kawałek liścia który ustawił się tak że nie ogranicza przepływu a rezonuje, dobrze byłoby do kratek nawiewu po kolei przyłożyć ssawkę odkurzacza i zobaczyć też na wlocie gdzie powietrze jest zaciągane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 OK, dzięki, będę powoli wszystko sprawdzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.