rafiros Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Poza tym patrzę na nie tylko w ostateczności, więc ryzyko ograniczone do minimum. Ale myślisz o nich cały czas a to wystarczy żeby się szybki porysowały Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) A to tylko w qq jest tak czy w każdym z tymi zegarami? Nawet nie zwróciłem uwagi u siebie czy też się rysują od patrzenia. Edytowane 11 Stycznia 2018 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amg Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Używał ktoś tego?. http://allegro.pl/pasta-autosol-scratch-remover-do-plastiku-75-ml-i6059722070.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Do tych szybek to strach się dotykać,a co dopiero używać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Trzeba ceramikę na plastik położyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amg Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Witam,jak radzicie sobie z porysowanymi zegarami?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Nie patrzymy wogóle na nie...bo też się rysują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derchef Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Mogę się podzielić doświadczeniami z https://www.aliexpress.com/item/Car-Dashboard-Instrument-Panel-Fascia-Screen-Protect-Sticker-for-Nissan-Qashqai-J11-X-trail-T32-2014/32771016043.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.DR1QvE Instalacji folii na zegarach nie jest prostym zadaniem. Folie są dość dobrze wymierzone i nie ma marginesu błędu podczas instalacji. Folia w postaci owalu na tarcze zegarów posiada jedno rozcięcie do środka. Zastanawiałem się po co, ale jeszcze nie wiedziałem jakie atrakacje mnie czekają. Podczas instalacji z jednej strony przeszkadza kierownica, z drugiej strony zbyt lepka folia przykleja się za wcześnie lub nie w tym miejscu co trzeba. Jak już udało mi się przykleić folie w dobrym miejscu to okazywało się, że jest bardzo dużo pęcherzyków powietrza. Rozcięcie do środka przydaje się do ich eliminacji, niestety nie wszystkich. Instalacja folii na telefonie to przy tym relaks. Po 3 próbach i niezliczonej ilości przekleństw stwierdziłem, że mogę zrobić więcej szkody niż pożytku. Instalacja takich nakładek miałaby sens, gdyby zdemontować całą stacyjkę, żeby po drodze nic nie przeszkadzało i nic nie ograniczało ruchów ręki, jak i giętkiej oraz lepkiej folii. Może jak ochłonę to w przyszłości podejmę kolejną próbę. Na razie bliżej mi do kupna dobrej pasty do plastików. A, że nie będzie superultrawspaniałej powłoki odbijającej - trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 W dniu 15.05.2018 o 08:09, derchef napisał: Jak już udało mi się przykleić folie w dobrym miejscu to okazywało się, że jest bardzo dużo pęcherzyków powietrza. Rozcięcie do środka przydaje się do ich eliminacji, niestety nie wszystkich. ... Może jak ochłonę to w przyszłości podejmę kolejną próbę. <Mam pytanie czy folia jest matowa czy odbijająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derchef Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Na pewno nie jest matowa. Określiłbym ją jako zwykłą folię, która pod odpowiednim kątem patrzenia "świeci". Każdy z 3 elementów jest zabezpieczony folią zabezpieczająca z dwóch stron. Bardziej traktowałbym tą folię jako zabezpieczenie bez dodatków w postaci lepszej widoczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Musze tez cos z tym zrobić bo to fatalnie wyglada. Zastanawiałem się czy nie kupić folii ochronnej do tabletów, wyciąć szablon z papieru i przyciąć do szablonu. Tylko muszę poszkać matowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belliash Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Nie lepsza bedzie szybka ochronna poliweglanowa? Teraz takie szybki nakleja sie na wyswietlacz telefonu. Jest sztywniejsza, latwiej nalozyc niz folie bez babelkow. Moze uda Ci sie dostac w wiekszym rozmiarze i dociac? Edytowane 23 Maja 2018 przez Belliash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 8 godzin temu, Belliash napisał: Nie lepsza bedzie szybka ochronna poliweglanowa? Teraz takie szybki nakleja sie na wyswietlacz telefonu. Jest sztywniejsza, latwiej nalozyc niz folie bez babelkow. Moze uda Ci sie dostac w wiekszym rozmiarze i dociac? tylko czy ta sztywność nie będzie przeszkodą, bo szybka zegarów jest lekko wklęsła wiec może sprężynować i się odklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derchef Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Też mam wrażenie, że szybka zegarów nie jest idealnie płaska, ale to wrażenie może być spowodowane brakiem swobody ruchów. Jedyne co pozostaje to dobranie się do liczników/prędkościomierza poprzez demontaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio29 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Tydzień po odbiorze Katarzyny zauważyłem że zegary są całe "zapalcowane"... To mi wyglada na świadomą akcję serwisową. Po grzyba tam pchać paluchy? No i co teraz.. Kurz to sprężonym powietrzem załatwiłbym, ale to? Pozostają chyba chusteczki nawilżane dla niemowląt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Chusteczkami porobisz "mazy", a próbując je wytrzeć powstaną rysy. Nie ma już dla Ciebie ratunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio29 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 To rozbiję te przeklęte szybki i będę obserwował budziki w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faficzek Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 W dniu 27.08.2016 o 18:16, colins napisał: Ktoś z forumowiczów przecież pisał, że polerował te szybki z dobrym skutkiem. Również na jakimś zagranicznym forum o tym czytałem i tam polecali nawet konkretne pasty. W moim QQ szybki porysowały się już z dwóch stron. Ze strony zewnętrznej od patrzenia (no może jeszcze ze 2 muchy siadły i podrapały pazurami), a od środka od pędu powietrza spowodowanego ruchem wskazówek prędkościomierza i obrotomierza. Na dodatek są zakurzone od środka i to właśnie zjawisko jest dla mnie największą zagadką. Mam cholibka to samo...... i rysy i kurz......masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 oddam za zgrzewkę piwa lub jej równowartość nie mam czasu tego zakładać na zegary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi