pawcio Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Czołem! Szukałem nie znalazłem wiec zakładam nowy wątek. Ostatnio przestało mi działać automatyczne zasuwanie i odsuwanie dachu. W jaki sposób zaprogramować to ponownie? W instrukcji nie znalazłem też odpowiedzi na ten temat. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Nie dzialaja przyciski? Chyba czeka Cie ASO. Nie masz szczęścia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Tak jak mówi Ajed. Musisz pawcio raczej zaprogramować wizytę w ASO. Choć z drugiej strony wcale bym się nie zdziwił, gdyby jutro roleta zaczęła Ci działać sama z siebie. Wszakże francuska elektronika nie od dziś znana jest z chadzania własnymi ścieżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Przyciski działają. Tylko muszę go trzymać cały czas przy otwieraniu bądź zamykaniu. Wcześniej działało tak jak szyba kierowcy, czyli po przytrzymaniu dłużej przycisku zamykała sie sama i nie trzeba było go trzymać cały czas aby sie zamknęła. Edytowane 1 Września 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Pawcio - szybkie kliknięcie przycisku w przód/tył to automatyczne zamykanie/otwieranie rolety do końca. Jak trzymasz przycisk do przodu/tyłu to roleta się otwiera/zamyka do momentu aż trzymasz przycisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Dzięki za cynk Zaraz to sprawdzę ale nie przypominam sobie żebym wcześniej robił to inaczej niż teraz Działa! Ale człowiek jest głupi za dużo kombinuje chyba Edytowane 1 Września 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Czyli już naprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Czyli już naprawiłeś. Polacy to zdolny naród,nie to co Pakusie z Albionu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 1 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 A ja bede sie musial wybrac do ASO wlasnie z roleta. Cos trzeszczy i przeskakuje w niej jak sie zamyka albo otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Ech... mi również zaczęło coś trzaskać w momencie, gdy roleta jest otwierana i chowa się, na samym końcu coś nieprzyjemnie zgrzyta i stuka, a potem jest trzask. No, ale na razie działa (jeszcze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Ech... mi również zaczęło coś trzaskać w momencie, gdy roleta jest otwierana i chowa się, na samym końcu coś nieprzyjemnie zgrzyta i stuka, a potem jest trzask. No, ale na razie działa (jeszcze). No to chyba mamy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 2 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Może za dużo się bawicie roletą U mnie po pierwszej euforii i ciagłego otwierania i zamykania przez dziecko i żonę od miesiąca cały czas w jednej pozycji - zamknięta - pewnie jesienią i zimą będzie cały czas otwarte . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 A u mnie zamyka się automatycznie, ale aby otworzyć muszę cały czas trzymać. Tak mam od nowości. Muszę też to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 u mnie też trzeszczy i jakby przeskakuje w jednym miejscu - ale już zgłoszone, przy drugim przeglądzie który mam za tydzień mają się tym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Dobrze wiedzieć o tej przypadłości. Wobec tego mam zamiar otworzyć swoją roletę na stałe i zablokować w tym położeniu kijem od szczotki. W ten sposób zapobiegnę pojawieniu się problemu z trzeszczeniem w przyszłości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Niektorzy sie smieja z tej rolety/panoramy. Ale to pewnie ci ktorzy tego nie maja. Nie wiem jak, wy ale ja jak pojzedze dluzej z odslonietym dachem a pozniej zamkne to czuje sie jakbym w puszce jechal. To naprawde daje wrazenie duzo wiekszej przestrzeni. Moze praktycznosc panoramy dla kogos ktos iedzi na przednich siedzeniach jest znikoma- bo i tak nie ma jak patrzec na niebo, ale dzieki niej naprawde czuje sie wieksza przestrzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 A to Gregsonie bez dwóch zdań. Ja również po zamknięciu rolety mam klaustrofobię i dlatego prawie cały czas jeżdżę z otwartą, a jedynie w czasie dużych upałów zasuwam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Lubię odsłonięte okno dachowe, ale ja przyjąłem podobną ale troszkę inna taktykę: W miesiącach słonecznych/ciepłych (maj - październik) mam cały czas zasłoniętą (bo za bardzo mi grzało w papę) , z jednym wyjątkiem: jak ma lać przez tydzień to wtedy na ten tydzień odsłaniam. W miesiącach niesłonecznych/zimnych (pozostałe zimne miesiące) mam cały czas otwartą, no chyba że się trafi mocniej grzejący dzień i przeszkadza to pasażerom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Ja znów cały czas mam otwartą. Na ręce jednej ręki mogę policzyć w trakcie roku kiedy zamykam - i powodem wtedy jest najczęściej odbijające się słońce na ekranie nawigacji niż np. upał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Gdy kupowaliśmy nowego QQ, propozycje ze strony dealera aby kupić z panoramą skwitowaliśmy z żoną śmiechem, że nie chcemy takich pseudo bajerów. Teraz nie wyobrażam sobie aby mój samochód nie miał tego "niechcianego bajeru". Trzeba po prostu spróbować. U nas otwarta praktycznie cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Jeszcze do pełni szczęścia brakuje tego żeby wraz z roletą otwierał się cały szklany dach. Mielibyśmy wtedy coś na wzór kabrioletu. Ale i bez tego jest fajnie. Wnętrze jest fajnie doświetlone i możemy wybrać się na nocną, romantyczną przejażdżkę z ukochaną. Odsuwamy fotel do końca i rozkładamy oparcie, nasza partnerka dosiada nas, a my obserwujemy gwiazdy. A za kilka lat, gdy będziemy sprzedawać nasz wehikuł, zdegustowany klient pyta: "Panie, co ten fotel taki rozklekotany?!" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 . A za kilka lat, gdy sprzedajemy nasz wehikuł, zdegustowany klient pyta: "Panie, co ten fotel taki rozklekotany?!" Pyta raczej: Panie, co ta szyba dachowa taka popękana ? A tak na serio: nie wierzę że macie cały czas otwartą. W aucie latem jak mam otwartą to mi się niemiłosiernie nagrzewa autko na parkingu pod pracą. Jak zamknięta to jest chociaż minimalnie ale jednak lepiej, np.: nie siedzę na gorącym fotelu kierowcy czy kładę łokieć na palącym podłokietniku, plastiki mi się z tyłu nie topią, etc. .... Za to zimą , jest to jakby gratisowe ogrzewanie w słoneczne dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 I tak mamy ten luksus, że możemy sobie w razie potrzeby roletę zasunąć. Bo na ten przykład taki Citroen C4 Cactus, jakiego swego czasu miałem okazję przetestować, rolety takowej nie posiada. Oczywiście Citroen ściemnia, że szyba dachowa w owym Cactusie posiada magiczne właściwości niwelujące efekt promieniowania słonecznego, ale ja już raczej wolę taką rzeczywistą roletę z Nissana niż cuda w wykonaniu Citroena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 13 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 No u nas też jest "Okno dachowe z filtrem UV" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi