domelboss Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Mam pytanie - drga mi kierownica, jak przyhamuję mocniej np. na autostradzie, to na lewo prawo kierownica skacze. Klocki są ok. , grubość tarcz też sprawdzałem - ok. Edytowane 7 Września 2016 przez Sky interpunkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Tarcze hamulcowe do przetoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 potwierdzam u mnie przed kupnem auta były wymieniane tarcze i mają mały przebieg ale nie umiejętne założenie i dzieją się takie cuda. Mój mechanik mnie ciśnie żeby przetoczyć to jak najszybciej bo mogą piasty dostać po d...e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 potwierdzam u mnie przed kupnem auta były wymieniane tarcze i mają mały przebieg ale nie umiejętne założenie i dzieją się takie cuda..... jak przed kupnem wymieniał sprzedający to pewnie zrobił to "po taniości" i mogą się też lekko wichrować (słaby materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 U mnie to maglownica powodowala taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 potwierdzam u mnie przed kupnem auta były wymieniane tarcze i mają mały przebieg ale nie umiejętne założenie i dzieją się takie cuda..... jak przed kupnem wymieniał sprzedający to pewnie zrobił to "po taniości" i mogą się też lekko wichrować (słaby materiał) Całkiem możliwe przetoczę zobaczę ile będzie ok jak znowu to się stanie nowe tarcze kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Przetaczanie pomaga na chwilę. Robiłem to dwa razy, chyba że tarcze są z dobrego materiału to będzie dłużej. ATE i Textary średnio się do tego nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 (edytowane) Mam to samo,jak hamuję ,drga kierownica,ale tylko przy hamowaniu..tarcze ,klocki ,końcówki drążków wymieniłem na nówki.. Nie mam pomysłu..Może rzeczywiście maglownica.. Edytowane 11 Września 2016 przez deejayp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtekR Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Jeśli tarcze były mocno przegrzane to są już zbyt słabe i przetoczenie pomaga na krótko. Wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Dokładnie tak jest. Przekonałem się o tym dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemovsky Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Pytanie z innej paczki. U mnie dzieje sie to samo, przy hamowaniu trzącha kierą, przy niskich prędkościach (do 100) nie czuć tego mocno, najgorzej a autobanie, i moje pytanie. Czy tarcze mogą potem pociągnąć za sobą coś dalej? dodam że po 3 miesiącach takiej jazdy auto przeszło na prawde gruntowny przegląd, z mojej prośby i nie wykryli żadnych luzów nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 łożysko OK?? może dostało przy takiej jeździe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemovsky Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 na razie odpukać, nic nie chrupie w żadnym, boje sie że może zabrać maglownice, od takiego targania, co sądzisz? Na razie potrzebuje auta niemal codziennie, nie mam wolnego i nie mam komu go oddać + finanse, jak nowe tarcze to nowe klocki, a te, TRW mają przejechane nieco ponad 10 tysi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 No to tak jestem po wymianie tarcz i klocków (stare a raczej nie stare były prawie nowe rant ledwo wyczuwalny) i odrazu stałem się szczęśliwszym człowiekiem nie wiem co to za tarcze były ale podejrzewam że przed kupnem mojej primery poprzedni właściciel wymienił na byle co i raczej nie docierał ich. Teraz wymieniłem na tarcze + klocki ABE i zero drgań (oczywiście są w trakcie docierania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 ... podejrzewam że przed kupnem mojej primery poprzedni właściciel wymienił na byle co .. tak to najczęściej bywa że sprzedający wcześniej wymienia części na najtańsze (badziewne) i potem są tego typu kłopoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi