Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Drgania kierownicy przy hamowaniu

domelboss
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie - drga mi kierownica, jak przyhamuję mocniej np. na autostradzie, to na lewo prawo kierownica skacze.

Klocki są ok. , grubość tarcz też sprawdzałem - ok.

Edytowane przez Sky
interpunkcja

Tarcze hamulcowe do przetoczenia.

potwierdzam u mnie przed kupnem auta były wymieniane tarcze i mają mały przebieg ale nie umiejętne założenie i dzieją się takie cuda. Mój mechanik mnie ciśnie żeby przetoczyć to jak najszybciej bo mogą piasty dostać po d...e

potwierdzam u mnie przed kupnem auta były wymieniane tarcze i mają mały przebieg ale nie umiejętne założenie i dzieją się takie cuda.....

jak przed kupnem wymieniał sprzedający to pewnie zrobił to "po taniości"  i mogą się też lekko wichrować (słaby materiał)

potwierdzam u mnie przed kupnem auta były wymieniane tarcze i mają mały przebieg ale nie umiejętne założenie i dzieją się takie cuda.....

jak przed kupnem wymieniał sprzedający to pewnie zrobił to "po taniości"  i mogą się też lekko wichrować (słaby materiał)

Całkiem możliwe przetoczę zobaczę ile będzie ok jak znowu to się stanie nowe tarcze kupie 

Przetaczanie pomaga na chwilę. Robiłem to dwa razy, chyba że tarcze są z dobrego materiału to będzie dłużej.

ATE i Textary średnio się do tego nadają.

Mam to samo,jak hamuję ,drga kierownica,ale tylko przy hamowaniu..tarcze ,klocki ,końcówki drążków wymieniłem na nówki..

Nie mam pomysłu..Może rzeczywiście maglownica..

Edytowane przez deejayp

Dokładnie tak jest.

Przekonałem się o tym dwa razy.

Pytanie z innej paczki. U mnie dzieje sie to samo, przy hamowaniu trzącha kierą, przy niskich prędkościach (do 100) nie czuć tego mocno, najgorzej a autobanie, i moje pytanie. Czy tarcze mogą potem pociągnąć za sobą coś dalej? dodam że po 3 miesiącach takiej jazdy auto przeszło na prawde gruntowny przegląd, z mojej prośby i nie wykryli żadnych luzów nigdzie

na razie odpukać, nic nie chrupie w żadnym, boje sie że może zabrać maglownice, od takiego targania, co sądzisz? Na razie potrzebuje auta niemal codziennie, nie mam wolnego i nie mam komu go oddać + finanse, jak nowe tarcze to nowe klocki, a te, TRW mają przejechane nieco ponad 10 tysi :/ 

• 2 tygodnie później...

No to tak jestem po wymianie tarcz i klocków (stare a raczej nie stare były prawie nowe rant ledwo wyczuwalny) i odrazu stałem się szczęśliwszym człowiekiem nie wiem co to za tarcze były ale podejrzewam że przed kupnem mojej primery poprzedni właściciel wymienił na byle co i raczej nie docierał ich. Teraz wymieniłem na tarcze + klocki ABE i zero drgań (oczywiście są w trakcie docierania) :) 

... podejrzewam że przed kupnem mojej primery poprzedni właściciel wymienił na byle co ..

tak to najczęściej bywa że sprzedający wcześniej wymienia części na najtańsze (badziewne) i potem są tego typu kłopoty...