tomekx8 Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Mam zamontowaną nawigację i kamerkę samochodową. Żeby kable nie latały mi po całym samochodzie, to myślę nad pewnym rozwiązaniem. Otóż myślę poprowadzić się wzdłuż łączeń plastików (wzdłuż tych rowków) i żeby się trzymało to przymocować na bezbarwny silikon. Co o tym myślicie? Będzie się trzymało a silikon nie odbarwi plastików bądź nie "rozpuści" kabla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Powiem Ci jak ja mam. Może skorzystasz. W gniazdku zapalniczki mam wtyczkę 2 x usb 3,1 A. Jedno gniazdo służy do kamerki a drugie do nawigacji. Te kable (z wtykami usb) poprowadziłem z powrotem wewnątrz paneli oraz przez schowek do słupka pod plastikiem i pomiędzy podsufitką a dachem. W kilku miejscach je po drodze przymocowałem. Kable wychodzą nad lusterkiem i jeden kabel zasila nawigację a drugi kamerkę i żadnych klejów nie używałem. Po wyłączeniu kluczyka nie ma w nich prądu a więc jest bezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.