PeRŁAziomal Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Po otwarciu samochodu tj. drzwi 1/2/3/4 badz klapy bagaznika /schowek brak swiatla... Jedynie dziala nad kierowca i tylnymi pasazerami -manualnie-recznie przyciskiem... prad dochodzi a swiatla nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Moze żarówki? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Jak włączysz zapłon, wyłączysz i wyjmiesz kluczyk ze stacyjki to też oświetlenie się nie zapala? Na schowek przed pasażerem nie patrz, bo on się świeci cały czas jak stacyjka jest w położeniu II Oczywiste pytanie: przełączniki przy lampkach masz w położeniu środkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 10 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Jak włączysz zapłon, wyłączysz i wyjmiesz kluczyk ze stacyjki to też oświetlenie się nie zapala? Na schowek przed pasażerem nie patrz, bo on się świeci cały czas jak stacyjka jest w położeniu II Oczywiste pytanie: przełączniki przy lampkach masz w położeniu środkowym? Oczywiscie ze na srodku w polozeniu na otwarcie drzwi... zarowki sa dobre tak jak mowie jak przelacze na swiecenie recznie to dzialaja a na drzwi wogole... czarna magia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 ...a na nogi , świeci ? Może to krańcówka straciła masę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 10 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Na nogi nigdy nie swiecilo od kiedy jestem wlascicielem samochodu... Kazda wersja powinna swiecic..???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Z tego co się orientuję, nie każda wersja miała oświetlenie nóg z przodu. Moja acenta ma. Zobacz czy centralnie pod schowkiem pasażera i nad nogami kierowcy nie masz lampek (podobne do tej w bagażniku, ale ciut mniejsze i chyba z mlecznym szkiełkiem jak dobrze pamiętam). Fergul, też myślałem o krańcówkach drzwi, ale PeRŁAziomal nie napisał, czy przy wyjęciu kluczyka się świeci, czy nie (musi być uprzednio przekręcony w pozycji II). To by wykluczało krańcówkę, bo wtedy tak czy tak się światło zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Ja nie mam a mam tekne pozatym wszystkie krancowki by mu padły? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 10 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 No właśnie, to chyba zależy od rocznika niż od wersji wyposażenia. A może któryś bezpiecznik padł, albo jakiś sterownik oświetlenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 11 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 W zadnym stopniu czy po wyjeciu kluczyka czy z kluczykiem nic nie swieci.. bezpieczniki sprawdzone wszystkie ok. Mysle ze jakby bezpiecznik padl to by mi nawet nie swiecily zarowki gdy wlaczam recznie przyciskiem a dzialaja... Nie mam podswietlenia nog... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasiat Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Witam. Może winne są włączniki w drzwiach sygnalizujące otwarcie drzwi? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loper Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Ale we wszystkich na raz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Perła - Pojawia Ci się na zegarach ikonka otwartych drzwi? Jeżeli tak, to krańcówki wykluczmy, skoro oświetlenie nie włącza się również po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Problem jest gdzie indziej. Wydaje mi się, że na sygnał włączający oświetlenie po otwarciu drzwi, czy wyjęciu kluczyka ze stacyjki idzie osobny plus do lampki, stąd pytałem o bezpieczniki, bo może jest to na innym obwodzie. Wszystko trzeba wziąć pod uwagę, bo może "to to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 12 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Perła - Pojawia Ci się na zegarach ikonka otwartych drzwi? Jeżeli tak, to krańcówki wykluczmy, skoro oświetlenie nie włącza się również po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Problem jest gdzie indziej. Wydaje mi się, że na sygnał włączający oświetlenie po otwarciu drzwi, czy wyjęciu kluczyka ze stacyjki idzie osobny plus do lampki, stąd pytałem o bezpieczniki, bo może jest to na innym obwodzie. Wszystko trzeba wziąć pod uwagę, bo może "to to" Sprawdze i odpisze w godzinach 14-15/ Perła - Pojawia Ci się na zegarach ikonka otwartych drzwi? Jeżeli tak, to krańcówki wykluczmy, skoro oświetlenie nie włącza się również po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Problem jest gdzie indziej. Wydaje mi się, że na sygnał włączający oświetlenie po otwarciu drzwi, czy wyjęciu kluczyka ze stacyjki idzie osobny plus do lampki, stąd pytałem o bezpieczniki, bo może jest to na innym obwodzie. Wszystko trzeba wziąć pod uwagę, bo może "to to" Po wyjeciu kluczyka ze stacyjki nic sie nie swieci wewnatrz jak i rowniez na poszczegolnych drzwiach i klapie bagaznika ukazuje sie kontrolka/ikona otwartych drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wczopus Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Może to pomoże - jest dość dokładnie opisane jak zdiagnozować awarię. Minus taki, że jeszcze dochodzi BCM:( InteriorLightingSystem.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Jest bardzo prawdopodobne, że BMC wykrył błąd w układzie oświetlenia (np. zwarcie) i zablokował całość. Miałem tak kiedyś w innym pojeździe. Po podłączeniu komputera i wykasowaniu błędu wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 15 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Jest bardzo prawdopodobne, że BMC wykrył błąd w układzie oświetlenia (np. zwarcie) i zablokował całość. Miałem tak kiedyś w innym pojeździe. Po podłączeniu komputera i wykasowaniu błędu wszystko wróciło do normy. Do zwarcia napewno doszlo bo wymienialem zarowki oswietlenia wewnatrz samochodu na nowe takze cos moze byc na rzeczy.. -dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Może spróbuj na początek odłączyć akumulator na chwilę Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 na moje któraś z nowych żarówek jest mocno walnięta i system odłączył całość... wyjmij te nowe i sprawdzaj dokładając nowe po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Jeżeli to ledy, to wszystko możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 17 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Może spróbuj na początek odłączyć akumulator na chwilę Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Na chwile czy zostawic na cola noc i zaczac atakowac od rana ... ??? Jeżeli to ledy, to wszystko możliwe Komplet ledow zakupilem w5w do srodka + tablice rejestracyjne ktore swieca + postojowki przod ktore rowniez swieca bez zarzutu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Zdemontuj nowe żarówki z kabiny, załóż stare i zobacz czy co się stanie. Nie wiem jakie LED kupiłeś ale jak nie przystosowane do CAN, to mogą dziać się cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Zdemontuj nowe żarówki z kabiny, załóż stare i zobacz czy co się stanie. Nie wiem jakie LED kupiłeś ale jak nie przystosowane do CAN, to mogą dziać się cuda. Odlaczylem aku + kleme wczoraj wieczorem -dzisiaj rano podlaczylem/ owczesnie zdemontowalem wszystkie zarowki wewnatrz samochodu<ledy > i zalozylem jedynie zwykla zarowke nad oswietleniem kierowcy z przodu w5w -I DALEJ NIC...bez zmian ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Podjedź do kogoś kto ma komputer. Najprowdopodobnij BMC jest zablokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 jESZCZE bym potrzebowal rozwiniecie tegoz skrotu ... Podjedź do kogoś kto ma komputer. Najprowdopodobnij BMC jest zablokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi