Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10] [P11] [P12] [WP11 /12] Świecąca /mrugająca kontrolka hamulca ręcznego - POŁĄCZONE TEMATY

Gość peryskop
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mrt napisał:
Miałem tak w 100nx obiaw był taki - czujnik ręcznego się rozsypał i świeciło cały czas

Nie strasz chłopaka, bo jeśli ma poziom płynu 0,5 cm ponad minimum, to przyczyna mrugania jest jasna.

Niech sobie doleje płynu a dopiero wówczas jeśli nie ustanie będzie szukał dalej przyczyn. Ale osobiście przekonany jestem że ustanie.

Stranger napisał:
  mrt napisał:
Miałem tak w 100nx obiaw był taki - czujnik ręcznego się rozsypał i świeciło cały czas

Nie strasz chłopaka, bo jeśli ma poziom płynu 0,5 cm ponad minimum, to przyczyna mrugania jest jasna.

Niech sobie doleje płynu a dopiero wówczas jeśli nie ustanie będzie szukał dalej przyczyn. Ale osobiście przekonany jestem że ustanie.

sie kupi sie doleje sie zobaczy :D pozdro

Gość pawelus1986

Ja mam podobny problem, tylko ze kontrolka mi sie pali podczas wlaczania kluczykow, jak kontrolki zgasna to i ta od recznego gasnie, przedtem chyba tego nie bylo :/, klocki i tłoczki sa zmienione na nowe, i dalej to samo :/,

pawelus1986 napisał:
Ja mam podobny problem, tylko ze kontrolka mi sie pali podczas wlaczania kluczykow, jak kontrolki zgasna to i ta od recznego gasnie, przedtem chyba tego nie bylo :/, klocki i tłoczki sa zmienione na nowe, i dalej to samo :/,

a to przypadkiem nie selftest absu ? (tak tylko gdybam bo nie posiadam absu ;])

AS napisał:
Tylko przy zmianie klocków potem uważaj, najlepiej odciągnij strzykawką trochę płynu.

Mi ostatnio macher zmieniał to mi płyn na wierzch wywaliło bo pewnie wcześniej też był dolewany.

spoko :D

Gość AUTOMAT_82
  pawelus1986 napisał:

ABS kontrolkę ma osobną, a że świeci się kontrolka od hamulca to też normalne, ważne że po odpaleniu gaśnie. Znaczy to że wszystko jest gites i należy jechać. Pozdro

Witam

mam pytanie odnosnie samochodu primera 2.0 td slx z 97 r tzn po przekreceniu stacyjki swieci sie kontrolka od recznego hamulca mimo iz wczesniej tego nie bylo i hamulec reczny nie jest zaciagniety a gdy zapale samochod ona przestaje swiecic .

Prosze o jakies sugestie dlaczego tak sie dzieje, mam ten samochod dopiero od 2 tyg wiec nie specjalnie duzo wiem na ich temat

Pozdrawiam

egn

Eda ma rację- wraz ze zmiejszamiem się grubości kloska tłoczek hamulca bardziej wychodzi a co za tym idzie zwiększa się objętość układu i spada poziom płynu.Trzeba sprawdzić klocki a jeśli są ok dolać płynu a przy okazji sprawdzić szczelność ów układu

peryskop napisał:
  AS napisał:
Mam wrażenie że coś dużo klocków swój żywot kończy bo kilka takich samych postów ostatnio się pojawiłó :D

eeetam klocki :D płyn podolewali i spoko :grin:

Po dolewaniu płynu trzeba potem uważać po wymianie klocków - nadmiar płynu się wylewa.

A temat jest tak eksploatowany, że za nie przeszukanie forum należałby się warn.

Sławek

• 1 miesiąc temu...

Witam.

Podczas jazdy, w momencie hamowania silnikiem zapala mi się kontrolka hamulca ręcznego. Wiecie jaka jest tego przyczyna??

Już 2 tydzień się z tym męczę i nie wiem co jest grane. Znajomy mechanik też niezbyt oczytany w tym temacie jest.

Rzućcie jakieś sugestie.