marcin993 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 witam okazało się że problem jest inny za mało płynu w zbiorniczku było więc go całkowicie wymieniłem i problem zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 witam okazało się że problem jest inny za mało płynu w zbiorniczku było więc go całkowicie wymieniłem i problem zniknął Brawo Ty Zasada jest jedna - gdy zapala się jakaś kontrolka - pierwsze co ,to patrzymy / sprawdzamy poziomy odpowiednich płynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Brawo Ty Zasada jest jedna - gdy zapala się jakaś kontrolka - pierwsze co ,to patrzymy / sprawdzamy poziomy odpowiednich płynów To tak oczywista zasada, że nawet mi to przez myśl nie przeszło. A swoją drogą dobrze że kontrolki są bo inaczej wszystko do zera, u niektórych ma się rozumieć, by powysychało wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Nic tam nie wysycha. Albo masz nieszczelność, albo zużyte klocki hamulcowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Nic tam nie wysycha. Albo masz nieszczelność, albo zużyte klocki hamulcowe. Użyłem określenia "wysycha" jako przenośni, co z całego postu wynika, że trzeba co jakiś czas a przynajmniej wówczas gdy kontrolka się zaświeci, zajrzeć by nie było za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Zajrzeć zawsze warto, ale ze świadomością procesów. Sam przyznasz, że inaczej na czerwoną kontrolkę spojrzysz po np miesiącu od wymiany hamulców, a inaczej po 2 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Pewnie, że inaczej spojrzysz .... ale jak się zaświeci, to pierwsze co - to sprawdzam płyn ... nieistotne czy tydzień temu było coś robione z układem czy 2 lata temu . Przynajmniej ja od tego bym zaczęła / zaczynam Najważniejsze, że autor tematu uporał się z problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Zajrzeć zawsze warto, ale ze świadomością procesów. Sam przyznasz, że inaczej na czerwoną kontrolkę spojrzysz po np miesiącu od wymiany hamulców, a inaczej po 2 latach. Ja osobiście, i jest to dla mnie normą, mam w zwyczaju co najmniej raz na kwartał zaglądania pod maskę i sprawdzania czy płyny eksploatacyjne są w normie, pomimo ze praktycznie wszędzie są kontrolki które wskażą problem gdy on zaistnieje. Podobnie jak przed jazdą, nie mówię że jazdą od sklepu do sklepu, ale rano lub wieczorem przed odstawieniem pojazdu do garażu, czy przed dłuższa jazdą sprawdzam i każdy kierowca robić to powinien, działanie świateł, że o poziomie oleju przed dłuższa jazdą nie wspomnę. Płyn do spryskiwaczy kontrolki nie ma więc też mam czekać aż ze spryskiwacza nic nie poleci...?? Gdyby każdy miał taki nawyk o ile mniej było by awarii czy niespodzianek na drodze podczas kontroli. A o ile mniej "jednookich" czy całkiem "ślepych" zarówno z przodu jak i z tyłu pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Witam mam problem z kontrolką hamulca ręcznego. Podczas jazdy raz się zapala,to raz przygasa to znowu pali się bez przerwy, po jakimś czasie gaśnie. Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 sprawdź poziom płynu hamulcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 sprawdź poziom płynu hamulcowego sprawdzałem jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 to zobacz włącznik koło ręcznego moze on coś niedomaga albo nie do końca go rozwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 to zobacz włącznik koło ręcznego moze on coś niedomaga albo nie do końca go rozwiera dzięki sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Witam mam problem z kontrolką hamulca ręcznego. Podczas jazdy raz się zapala,to raz przygasa to znowu pali się bez przerwy, po jakimś czasie gaśnie. Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o odpowiedz może z klocków hamulcowych mało co zostało i stąd się zapala kontrolka, sugeruję sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 jak ma czujniki w klockach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi