Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Nawigacja / Moduł AV / Kamera cofania

Rolandinho

Rekomendowane odpowiedzi

Joł,

Sprawa wygląda tak, mam fabryczną nawigację z której niewiele wynika, Sajmon twierdził, że wywaliło coś w pilocie i nie można sterować NAVI...Sam ekran natomiast wyświetla menu startowe zatem jakoś działa, pomyślałem o lekkim modzie, który de facto by mi ułatwił życie bo myślałem, że w SLKach nic nie widać ale Zetka bije tamte auta na głowę...

Zatem wpadłem na debilny pomysł aby w miejsc gdzie jest otwór w zderzaku zamontować "3 oko" podpiąć się do instalacji ze wstecznym i przez moduł AV wbić się do nawigacji tak aby po wrzuceniu wstecznego na ekranie pokazał się obraz z kamery cofania i teraz tak:

Czy do kabli modułem AV trzeba się dostawać pod ekranik (tam jest chyba tylko jeden wielopin) czy wystarczy do centrum dowodzenia navi za fotelem ?

Czy w Polsce ktoś ma na to jakiś patent ? Bo jak dzwoniłem do "firmy" to chłop roztrzęsiony zaczął opowiadać, że jak są światłowody to i 3,5k zapłacę za tę przyjemność...

Ja znalazłem coś takiego: http://www.navtool.com/NISSAN_350Z_03-04.aspx w ostateczności mógłbym jeszcze zamówić w/w moduł i dać do montażu, ogarną ?

Zastanawiałem się jeszcze gdyby to miał być przerost formy nad treścią, może łatwiej naprawić pilot, potwierdzić, że navi sprawna, kupić nowy ekranik, który powiedzmy jest gotowy na wszystko i wpiąć P&P ten cały bajzel a navi na handel za grosze...

Czy ktoś już z was przerabiał temat ?

Z wpięciem się bezpośrednio pod oryginalny wyświetlacz będzie ciężko. Nie idzie nigdzie znaleźć schematów, więc pozostaje rozbieranie wyświetlacza, dużo umiejętności i inżynieria wsteczna, ale przypuszczam, że tam i tak jest sygnał cyfrowy. Ale ktoś już to zrobił i sprzedaje w formie tego modułu co znalazłeś.

Jeśli nie będzie Ci przeszkadzał wygląd nieoryginalnego wyświetlacza to będzie to najtańsze rozwiązanie. Za cenę tego modułu co podałeś kupisz kilka wyświetlaczy ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...