Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Błąd 0011

Kalapan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

nie chcę się wymądrzać bo gwizd gwizdowi nie równy ale czy to nie świst zasysanego lewego powietrza np. pod kolektorem ssącym lub innym podzespołem? jeśli nie jest to metaliczny dźwięk można by próbować to potwierdzić rozpylając z umiarem benzynę, która zassana spowoduje, a przynajmniej powinna spowodować zmianę obrotów silnika...

jeśli to jednak jakieś łożysko będzie trudniej...

podejrzanych może być wielu choćby pompa olejowa...

Edytowane przez marinero

No niestety to prawda, problem powstał  po wymianie łańcucha i to mnie martwi. Na chwilę obecną nic się nie zmienia, zimny gwiżdże , na gorącym silniku prawie nic nie słychać.

nie masz wyjścia, poczekaj parę dni. Może ślizg trzeba poluzować i ustawić? Może ten dolny łańcuch wziął na siebie obciążenie? Olej 10w30?

Edytowane przez karibox1

nie masz wyjścia, poczekaj parę dni. Może ślizg trzeba poluzować i ustawić? Może ten dolny łańcuch wziął na siebie obciążenie? Olej 10w30?

Olej mam 5W30. Staram się jeździć jak najwięcej i obserwować całą sytuację.Mam nadzieję, że się poprawi.

Man nadzieję, że pełen syntentyk mu nie zaszkodzi.Ten sam olej miałem wlany przed wymianą rozrządu.

Jak wczesniej byl zalany  pelnym syntetykiem  i silnik nie przejawia objawów zuzycia -to tylko dalej syntetyk.

Dłuzej mozna pojeździc na nim i ma o wiele lepsze parametry smarne a i zima mniejsze opory przy odpalaniu.

Do chwili obecnej jakiegoś typowego objawu zużycia silnika nie zauważyłem.Silnik pracuje idealnie, nie kopci, nie ma wycieków.Jedyne co , to mam go zbyt krótko żeby zaobserwować ewentualne zżeranie oleju przez silnik.Ale w takim wypadku czuć by było choćby delikatny smrodek spalanego oleju i chyba by trochę kopcił. Będę obserwował silnik i się zobaczy, jak będzie się coś działo to natychmiast olej zmienię.