marinero Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) nie chcę się wymądrzać bo gwizd gwizdowi nie równy ale czy to nie świst zasysanego lewego powietrza np. pod kolektorem ssącym lub innym podzespołem? jeśli nie jest to metaliczny dźwięk można by próbować to potwierdzić rozpylając z umiarem benzynę, która zassana spowoduje, a przynajmniej powinna spowodować zmianę obrotów silnika... jeśli to jednak jakieś łożysko będzie trudniej... podejrzanych może być wielu choćby pompa olejowa... Edytowane 28 Października 2016 przez marinero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 28 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Problem nastąpił bezpośrednio po wymianie łańcucha i tu bym upatrywał problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 29 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 No niestety to prawda, problem powstał po wymianie łańcucha i to mnie martwi. Na chwilę obecną nic się nie zmienia, zimny gwiżdże , na gorącym silniku prawie nic nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) nie masz wyjścia, poczekaj parę dni. Może ślizg trzeba poluzować i ustawić? Może ten dolny łańcuch wziął na siebie obciążenie? Olej 10w30? Edytowane 29 Października 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 nie masz wyjścia, poczekaj parę dni. Może ślizg trzeba poluzować i ustawić? Może ten dolny łańcuch wziął na siebie obciążenie? Olej 10w30? Olej mam 5W30. Staram się jeździć jak najwięcej i obserwować całą sytuację.Mam nadzieję, że się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Jakby co to ma tam być 10w30, półsyntetyk Edytowane 30 Października 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Man nadzieję, że pełen syntentyk mu nie zaszkodzi.Ten sam olej miałem wlany przed wymianą rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 nie powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Man nadzieję, że pełen syntentyk mu nie zaszkodzi.Ten sam olej miałem wlany przed wymianą rozrządu. Jak wczesniej byl zalany pelnym syntetykiem i silnik nie przejawia objawów zuzycia -to tylko dalej syntetyk. Dłuzej mozna pojeździc na nim i ma o wiele lepsze parametry smarne a i zima mniejsze opory przy odpalaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Do chwili obecnej jakiegoś typowego objawu zużycia silnika nie zauważyłem.Silnik pracuje idealnie, nie kopci, nie ma wycieków.Jedyne co , to mam go zbyt krótko żeby zaobserwować ewentualne zżeranie oleju przez silnik.Ale w takim wypadku czuć by było choćby delikatny smrodek spalanego oleju i chyba by trochę kopcił. Będę obserwował silnik i się zobaczy, jak będzie się coś działo to natychmiast olej zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Pete nie zapominaj o łańcuchu i gęstości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi