Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Umierający silniczek podnoszenia szyby - demontaż boczków

Rolandinho

Rekomendowane odpowiedzi

Temat już był przerabiany, wiem... pytanie o spinki tapicerki boczka drzwi

czy to są takie jak tu:

http://allegro.pl/spinka-tapice-drzwi-slupka-bagaznika-nissan-c60599-i6042737010.html?snapshot=MjAxNi0xMC0wMlQxOToyNjozN1o7YnV5ZXI7YzE3ODZjYzgxZDExNjUwNjExZjIyOWRhYTA1NjdhZTM0N2E2NTc2N2U2MmRhZTdlMDdjYWFkYTIyOTBlODQ2NQ==

Znając życie przy demontażu uwali się parę sztuk...wolę kupić zawczasu i jeszcze pytanie ile takich sztuk jest na drzwi, bo robota będzie na obu.

Pozdrawiam

Tak to mniej wiecej wygladalo ale wymiarow to raczej nikt Ci nie poda, w kazdym razie wyglad jest bardzo podobny tych. Zdemontuj i zobacz najlepiej. Swoja droga jak ja demontowalem to nie urwalem zadnej.

Dzięki Panowie, ogólnie Nysa zaraz jedzie na parę synergicznych robót, więc tak na prawdę zlecam to komuś, a z doświadczenia Mercedowskiego wiem, że urwać coś nie trudno... zamówiłem te spinki i nawet narzędzia do demontażu konsoli samochodowych i innych elementów... ważny jest dla mnie detaling także wszystko musi być ładnie zamontowane powtórnie bez druciarstwa :/

A do roboty będzie naprawa wstecznego i pewnie puszczenie od nowa instalacji, jak to odpali to wmontowanie kamery cofania pod wstek, następnie kamera zamontowana do wyświetlacza w miejsce navi, naprawa radia czyli wywalenie konsoli i następnie wysłanie do hydrografiki, jak to poleci to i panele z drzwi tez lecą, no i oba silniczki w drzwiach do czyszczenia a skoro otwarte będą to od razu wygłuszę je, potem oświetlenie w wewnątrz na białe operacyjne i jak z torbami mnie nie puści to czujniki parkowania jeszcze... Zastanawiam się jeszcze czy nie warto ruszyć bocznych głośników...

Także rozbierania będzie trochę... a to dopiero początek robienia rzeczy które mnie wkur*** w tym aucie :)

szczerze mówiąc to wolałbym samemu zdjąć osłonę boczków i oddać auto wtedy do mechanika, Ty sobie zerkniesz na filmik i delikatnie ściągniesz bez robienia żadnych rys i wyrywania niczego, mechanikowi się nie będzie chciało szukać opisu jak to zdjąć ;) Lepiej samemu poświęcić 5 minut i mieć spokój :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...