Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Koniec Note w Europie

Krakus_E12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zauważyłem, że jak jestem w Polsce to też czasami jak by słabszy był.....dziwnym trafem zdarza się to po tankowaniu benzyny ;(

Paliwo nie teges i temu. Nie jedna osoba która jechała do Polski i potem wracał już to mówiła.... paliwa na Polskich stacjach nie są pierwszej jakości.

Szkoda trochę, bo mój nocik dopiero ledwo co dotarty. Ale coś było na rzeczy to od niedawna wycofali z oferty wszystkie silniki oprócz 1.2 80KM. 

A co by tu nie mówić, nocik z 1.5 dci to jest rakieta ;) super przyspiesza. Trochę smuteczek bo auto od 2014 roku dostępne no ale ;P

Zrobię fotkę jak chcesz ;)....3 tyś obr prędkość na równej nawierzchni między 105 a 110 km/h na 5 biegu.

Od 60-65km/h wbijam 5 bieg obroty około 1600 a że silnik elastyczny nie ma problemów.....przy 70-75km/h mam około 2 tyś obrotów.

Tak, tak, masz rację. Jakaś dziwna projekcja mi się w głowie wytworzyła. 90 km/h jest - ale przy 2500 obr/min. :dribble:  

witajcie.po długiej nieobecności na forum pojawiłem się aby sprawdzić czy warto zamienić swojego noteska na nowego.

26,10.16 minie równe dziesięć lat jak odebrałem swojego z salonu.

jednak czytając opinie o nowym 1,2 chyba pośmigam swoim 1,6 jeszcze troszkę albo zamienię na kaszkę 1,6 (160 km). 

ogólnie mogę napisać że przez 10 lat jedyne co było wymieniane w silniku to olej z filtrem :)

nie popsuło się nic oraz nie było żadnego wycieku.(obecny przebieg ponad 130 tys)

dodam że jestem osobą lubiącą gdy silnik daje swoją pełną moc także autko nie było oszczędzane.

przez 10 lat wymienione zostały 3x hamulce ,olej co sezon,łożyska kolumn mc person,sterownie nawiewem,połączenie wydechu,i osatnio sprzęgło.

dodam że samemu naprawiłem mechanizm wycieraczek.

ogólnie autko bezawaryjne.