szpadzior Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Witam. Borykam się z (kolejnym już) następującym problemem. Otóż przy stanie 1/4 zbiornika paliwa, usłyszałem brzęczenie dochodzące z okolic zbiornika paliwa. Odkręciłem korek wlewu i jak zassało, mało mi błotnika nie wgięło. Brzęczenie ustało. Zakręciłem wlew, odpaliłem, krótka jazda i to samo. Przechytrzyłem bestię i zatankowałem pod korek. Na razie nic nie brzęczy, ale z czasem zapewne zacznie. Przeglądając archiwa doczytałem się, że N16 nie ma odpowietrzenia zbiornika paliwa i tak musi być. Kiedyś mignął mi post w którym mówiono o jakimś elemencie montowanym na silniku (ale jakim to nie wiem), który jest odpowiedzialny za odpowietrzenie zbiornika paliwa. Może któryś z szanownych użytkowników przerobił to w swoim wozidełku? Byłbym wdzięczny za pomoc. Brnąc dalej w swojej niewiedzy, spytam się jeszcze o umiejscowienie filtra paliwa. Takie dziwne może dla niektórych pytanie, ale kiedyś trzeba się przyznać Diagnosta to ze mnie jest kiepski. Za wszelką pomoc z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Nie ma filtra paliwa, tzn. jest zintegrowany w pompie paliwa. Większość samochodów na europejskim rynku od prawie 20 lat ma takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Tak ma być, ma zasysać powietrze. Moja P11 ma tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Filtr paliwa - szukaj na ścianie grodziowej, w okolicach serwa hamulcowego. Skąd się biorą wogóle pytania o filtr paliwa we współczesnych benzyniakach i tego typu porady? Widziałeś jakiekolwiek benzynowe auto z Polskiego rynku z ostatniej dekady które miało by wymienny filtr paliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenius Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Cześć - ja miałem taki sam problem.Też mi zasysało powietrze pod korkiem. W serwisie Nissana stwierdzono, że to wina zaworu podciśnienia. To taka kostka z wężykami znajduje się na kolektorze. Kupiłem go na szrocie za 25 zł . Wymieniłem i jak ręką odjął. Syczeć przestało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.