Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 odpowietrzenie baku, filtr paliwa czy pompa??

szpadzior

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

Borykam się z (kolejnym już) następującym problemem. Otóż przy stanie 1/4 zbiornika paliwa, usłyszałem brzęczenie dochodzące z okolic zbiornika paliwa. Odkręciłem korek wlewu i jak zassało, mało mi błotnika nie wgięło. Brzęczenie ustało. Zakręciłem wlew, odpaliłem, krótka jazda i to samo. Przechytrzyłem bestię i zatankowałem pod korek. Na razie nic nie brzęczy, ale z czasem zapewne zacznie. Przeglądając archiwa doczytałem się, że N16 nie ma odpowietrzenia zbiornika paliwa i tak musi być. Kiedyś mignął mi post w którym mówiono o jakimś elemencie montowanym na silniku (ale jakim to nie wiem), który jest odpowiedzialny za odpowietrzenie zbiornika paliwa. Może któryś z szanownych użytkowników przerobił to w swoim wozidełku? Byłbym wdzięczny za pomoc. Brnąc dalej w swojej niewiedzy, spytam się jeszcze o umiejscowienie filtra paliwa. Takie dziwne może dla niektórych pytanie, ale kiedyś trzeba się przyznać  :withstupid: Diagnosta to ze mnie jest kiepski. Za wszelką pomoc z góry  :0recourse:

Nie ma filtra paliwa, tzn. jest zintegrowany w pompie paliwa. 

Większość samochodów na europejskim rynku od prawie 20 lat ma takie rozwiązanie.

Filtr paliwa - szukaj na ścianie grodziowej, w okolicach serwa hamulcowego.

Skąd się biorą wogóle pytania o filtr paliwa we współczesnych benzyniakach i tego typu porady? Widziałeś jakiekolwiek benzynowe auto z Polskiego rynku z ostatniej dekady które miało by wymienny filtr paliwa?

• 1 miesiąc temu...

Cześć - ja miałem taki sam problem.Też mi zasysało powietrze pod korkiem. W serwisie Nissana stwierdzono, że to wina zaworu podciśnienia. To taka kostka z wężykami znajduje się na kolektorze. Kupiłem go na szrocie za 25 zł . Wymieniłem i jak ręką odjął. Syczeć przestało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...