Baja Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam, tak ja w temacie muszę wymienić przepływomierz. Czytałem forum, ale wiekszość postów powstała z 5 lat temu, a przed ten czas na rynku są nowe zamienniki i używki w dobrych cenach. Wersja jaką miałem zamontowaną w aucie to: 0280218005 226807J600 Podmieniałem na oryginał z kumpla almery: 0280216094 226805U400 Zdjęcia w załaczniku. Na tym drugim jeżdziłem dosłownie chwilę, kilka kilometrów. Odczuwałem poprawę. Pytania moje brzmią następująco: 1. Kupować nowy zamiennik z popularnego portalu aukcyjnego czy używka oryginał 2. Jak to jest z QG18DE i z tymi numerami seryjnymi, bo z tego co czytałem to w 2.0 jest inna średnica i przekładaliście wkłady. Mam kupować ten co miałem oryginalny czy może być z innymi numerami byle pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 wykręć wkład i takiego numeru szukaj, ważne ile masz pinów we wtyczce, 4 czy 5 bo jak 5 a kupisz przepływkę bez termistora to trzeba go dołożyć poczytaj temat wszytko jest wyjaśnione, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baja Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 wykręć wkład i takiego numeru szukaj, ważne ile masz pinów we wtyczce, 4 czy 5 bo jak 5 a kupisz przepływkę bez termistora to trzeba go dołożyć poczytaj temat wszytko jest wyjaśnione, Mam 5 pinów. Nie przyglądałem się czy jest termistor. Rozumiem, że albo nie mam i wtedy ten drugi przepływomierz też nie miał, albo oboje mieliśmy wkład z termistorem tak? Inaczej pewnie nie odczuł bym poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 jak masz 5 pinów to już z termistorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baja Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Wszystkie wkładki miały termistor, bo niektórzy przekładali to skąd wiadomo, że mój ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 jak masz wtyczkę z 5 przewodami to masz termistor w przepływce jak masz z 4 to masz termistor przed filtrem Wszystkie wkładki miały termistor, nie wszystkie, ale wszystkie miały miejsce na termistor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baja Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Ok, sprawdze po pracy, wkładkę wyczytałem na forum, że: Numery przepływomierzy z wkładką F00C2G2039: 0280218025 0280218005 0986280232 czyli mój właśnie tutaj występuje. Na popularnym serwisie aukcyjnym są nowe zamienniki i używki oryginalne. Co sugerujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 z tego co pamiętam kupić od 1.8 i przełożyć wkładkę wychodzi najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baja Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 z tego co pamiętam kupić od 1.8 i przełożyć wkładkę wychodzi najtaniej Kupić zamienniki (ceny 100-120) ? Czy oryginał used (ceny od 50-200) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 (edytowane) +1 dla twoich wątpliwości. Rok temu kupiłem do 2.2 di nowy zamiennik przepływki za 98zł. Jedna przyszła całkiem martwa, druga ok. Max przepływ przy ok 4 tyś był ok 300gr/s, teraz tylko 155gr/s w tych samych warunkach. Na jałowym bez zmian. Przyspiesza wyraźnie gorzej. Mycie, bez efektu. Ma ktoś jeszcze możliwość sprawdzić u siebie do porównania? Edytowane 14 Października 2016 przez vlad24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baja Opublikowano 14 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Oryginalne też nie wiadomo w jakim są stanie i ile pochodzą nawet jeśli działają. Najbezpieczniej byłoby kupić nowy oryginalny wkład ale to sporo drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Baja, PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baja Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Witam, wyjalem właśnie wkładkę ..039 z obudowy ..005. Mimo, że mam 5 pinow termistora w środku nie ma. Czy mogę zastosować tutaj wkładkę z termistorem? Łatwiej będzie mi taki przepływomierz kupić bo z obudową ..094 jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi