bhtom Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Witam, Mam w swoim QQ założony alarm analogowy (nie po CAN-ie) z dodatkowym pilotem. Oczywiście alarm ma funkcję sterowania zamkiem centralnym. Sterowanie to jest podłączone do przycisku zamykania / otwierania w kabinie. Problem polega na tym, że czasami po dłuższej przerwie (np. 8 godzin) nie mogę otworzyć auta z poziomu pilota alarmu, a jedynie pilotem w kluczyku. Wygląda na to, że elektronika wchodzi w "uśpienie" i odłącza przycisk w kabinie. Czy jest może jakaś procedura "uczenia" centralnego zamka tak aby wszystko działało jak należy? Fabryczny pilot w kluczyku działa poprawnie, otwieranie kluczem w bębenku zamka kierowcy również działa (zamyka / otwiera) wszystkie drzwi. Macie jakieś pomysły...? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Witam, .... czasami po dłuższej przerwie (np. 8 godzin) nie mogę otworzyć auta z poziomu pilota alarmu, a jedynie pilotem w kluczyku.... Fabryczny pilot w kluczyku działa poprawnie, otwieranie kluczem w bębenku zamka kierowcy również działa (zamyka / otwiera) wszystkie drzwi. wygląda na to że problem jest w samym pilocie od alarmu (coś tam czasem szwankuje), na początek sugeruję go otworzyć i dokładnie obejrzeć ( może coś zauważysz) a przede wszystkim zacząć od najprostszego - wymienić baterię na nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Witam, Niestety zły trop... Pilot rozbraja alarm normalnie. To nie to. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sllo71 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Cześć Może trochę odgrzebie temat. Czy ktoś z Was miał może problem z centralnym zamkiem od strony zamykania/otwierania z kluczyka z zewnątrz? Auto mogę zamykać/otwierać z pilota i to działa bez problemu. Gdy wkładam kluczyk do zamka - przekręcam - oczywiście wszystko pasuje - zamek się przekręca na lewo lub prawo ale nie ma żadnej reakcji Gdzie szukać problemu? Chciałbym się zabezpieczyć przez ewentualnym rozładowaniem pilota - wtedy - jeśli zamek nie będzie działał - nie dostanę się do auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Prawdopodobnie spadło cięgiełko . Większa robota musisz zdjąć boczek, prowadnice szyby i wtedy ukarze ci się cały mechanizm zamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.