chudy__ Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 no w sumie cos podobnego wymodzilem ale moglem dac pare cm wiecej dystansu od progu ale tak to jest jak sie robi cos samemu pierwszy raz i dopiero w praniu bledy wychodza takie szybkie pytanie. chce wydmuchac tylna czesc ramy z piasku itp ktos kiedys pisal ze w takie miejsca mozna dac jakis srodek ktory wiaże rdze, wie ktos moze co to za chemia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zapewne o Cortanin F chodziło na rdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiang33 Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 ja też używałem Cortaninu chociaż w sklepie mówili, że są lepsze środki do tego ale sporo droższe. Najpierw wypłukałem dokładnie całą ramę wodą pod ciśnieniem, odczekałem jakieś 2 tyg żeby wilgoć odparowała i dopiero zaaplikowałem cortanin (poszło mi około 1,5-2l). Po odczekaniu kolejnych kilku dni całą ramę od środka zapryskałem woskiem w sprayu Novola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtgsquad Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Wosk ma to do siebie, że się klei do niego wszystko, a piach w szczególności. Rama szybciej będzie się zapychać i gorzej będzie się tego pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 a wiec dzis prawie zakonczylem prog po stronie kierowcy. jeszcze z 2 tygodnie i moze wyjade bo niestetybardzo malo czasu mam na dlubanie przy aucie. powoli mialem konczyc robote i moze wyjechac na WOŚP'a ale jednak nie byl bym soba gdbym nie zaczynal dlubac kawalek dalej a wiec troche poskrobalem w tylnych nadkolach i okazalo sie ze standardowo przy mocowaniu pasow i w okolicy ruda tanczy ale jest jeszcze wzglednie. Przy okazji oczyscilem rame, pozniej fertan na to reaktywny, w srodku rama zostala wydmuchana na tyle ile sie dalo(nie czuc juz piasku ale pewnie cos tam zostalo) przez otowry tez dostala fertanem. Teraz czekam za korkami i wsztkie dziury w ramie w miejscach narazonych na lanie blota zostana zatkane. Odboje "odkrecone" tzn sruby pozrywane. W miesche starych wlatuje poli. Staram sie ogolnie oczyscic cala rame na tyle ile sie da bo wiadomo jak to jest bez zdejmowania budy ale narazie na to mnie nie stac a warunkow nie mam do samodzielnej roboty. Troche juz pisze nie w temacie ale moze akurat ktos cos kiedys bedzie chcial zerknac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi