emil1993 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Hej, Mam problem z moją Primerą. Padł mi górny króciec od węża chłodnicy, pokruszył się. Część niewymienialna, więc mechanik doradził wymianę - i teraz mam problem, bo nie możemy znaleźć chłodnicy, która by do tego auta pasowała. Generalnie mechanik sprawdził 5-6 chłodnic od primer, almer itp, do tego ja sprowadziłem ze szrotu chłodnicę o indeksie: 214109F600, ale ona nie pasuje - inne mocowania wentylatorów, oraz przesunięte węże. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tym temacie? Mechanik rozkłada już ręce, a ja nie mam pomysłu. W załączeniu przesyłąm zdjęcie mojej chłodnicy. Może wiecie gdzie mogę kupić dobrą chłodnicę, lub co zrobić z "zamiennikiem" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 niedawno był poruszany taki temat. ja tez jakis czas temu wymienialem z takiego samego powodu jak Ty. zamontowałem używaną. musisz pojeździc po szrotach i na pewno coś znajdziesz. chłodnice do Twojej p11: http://allegro.pl/chlodnica-wody-plynu-nissan-primera-p11-1-8-i6551736935.html http://allegro.pl/chlodnica-wody-nissan-primera-1-8-sport-i6557079581.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1993 Opublikowano 18 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Dzięki, spróbuję z którąś z tych. Mam nadzieję, że będzie ok.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 18 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Masz silnik QG18 - nie QC , bo nie ma takiego. są dwie wersje silników w P11.144 : QG z górnym wężem po prawej i GA z wężem po lewej = musisz szukać tego pierwszego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.