daw93 Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Witam serdecznie, Mój problem polega na tym, że gdy ruszam przy ok.10km/h pojawia się metaliczne kliknięcie oraz coś w przednich kołach zachrobocze. Przy hamowaniu występuje takie samo kliknięcie. Podczas toczenia się również z przednich kół słychać jakby coś się obijało.. Dodam, iż objechałem kilku mechaników, stacji diagnostycznych i każdy rozkłada ręce. Dzięki takim wizytom wymieniłem wszystkie łączniki stabilizatorów, klocki z tarczami przód/ tył, amortyzatory ( jeden był rozlany), sworzeń wahacza, nie pamiętam co jeszcze ale trochę tego się uzbierało. Jeżdżę z tym od ponad pół roku. Objaw w ostatnim czasie się nasila. Kliknięcia oraz chrobotanie jest wyrazniejsze, lecz nie występują zawsze.. Postaram się dodać w najbliższym czasie jakiś film z tymi dzwiękami. Miał może ktoś podobny przypadek? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 A to nie ma nic wspólnego a ABS? Chyba dawno temu , gdzieś na forum był poruszany podobny wątek... Ale głowy nie dam sobie uciąć Trzeba by poszukać... Lub to http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/104457-p12-18-wymiana-oleju-w-manualnej-skrzyni-bieg%C3%B3w/ale mechanicy pewnie rozróżniliby skąd to chrobotanie dochodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw93 Opublikowano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Dziękuje za zainteresowanie. Przy toczeniu auta np z górki na luzie tez chroboli.. Zaciekawil mnie temat z Abs. W wolnej chwili poszukam coś więcej na ten temat. Gdyby coś przyszło jeszcze komuś do głowy to proszę napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaluG Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 A zerkane było na przeguby? Może blacha, udająca osłonę tarczy, się wygięła i ociera o tarczę,albo cosik tam wpadło? Czasem kamyk wpadnie i ociera,lecz trwa to jedynie czas jakiś. Mechaniki podnosiły auto i nie znalazły przyczyny? Ktoś mi później powie,że te Nissany są do poopy. Brakuje jedynie fachowców do naprawy tego i tyle. Wychowali się na Golfach i tak im zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw93 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Byłem po pracy w kolejnej stacji diagnostycznej i również mówią, ze nie wiadomo co to jest. Pan przejechał się ze mną wiec oczywiście żadnych kliknięć ani chrobotania nie było... przeguby są w porządku czujniki abs tez. Zdaniem tego Pana gdyby to abs to zapaliłaby się kontrolka. Link do filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad24 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Może skrzynia prosi o uwagę? Przeguby wewnętrzne, ew podpora jeżeli wystepuje też są dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 tester absu w P12 to kilkukrotne tupotanie z prawej strony, tak po przejechaniu ok. 30 m od odpalenia auta. Włącza się również po ostrym hamowaniu i następnie normalnej jeździe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw93 Opublikowano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Coś się z tym robi? Czy ten typ tak ma? Nie przypominam sobie aby od zawsze tak było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.