borge Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 wczoraj rano czytalem na forum post o planowanych w przyszlym roku zmianach dot. badan technicznych pojazdow, 'tknelo' mnie i okazalo sie ze DR mam wazny do 21 bm. polazlem na parking, i pojechalem do SKP, stan perfekcyjny, (przeglad podbity) ale nie swieci lewy, przedni halogen zajrzalem pod auto ale ze byl zmrok i padalo dalem spokoj z manipulacjami zerknalem w domu do instrukcji i znalazlem tam 2 rysunki na rysunku widze ze wystarczy wkretak Philipsa i dobrze byloby wymienic zarowke z kanalu albo podnosnika ale patrzac na pierwszy rysunek z typami zarowek i porownujac go z drugim dot. wymiany nie bardzo wiem jaka zarowke mam kupic instrukcja jedynie enigmatycznie podaje ze powinna miec 35 W chcialem sie przygotowac do tej operacji zeby wymienic na raz i nie naduzywac czyjejs uprzejmosci z wjazdem na kanal mozecie cos podpowiedziec jak sie przygotowac, jaka zarowke kupic? ktos wymienial? pozdrawiam ps. znalazlem film z wymiany calej lampy w Roque ale tam nie tylko zatrzaski ale i sruby mocuja oslony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Internet sugeruje H4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 28 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 potrzebna jest H8 12V 35W cena c. 15 PLN (mnie trafila sie Magneti Marelli, Made in India) po wymianie zarowki dalej ciemnosc, okazalo sie ze byla przerwa w dostawie pradu pomiedzy kabelkiem pradowym a gniazdem w ktorym osadza sie zarowke zaprzyjazniony elektryk zrobil to w 30 minut (2 kabelki, koszulki termokurczliwe, lutownica, pistolet do kleju na goraco) wymieniajac zarowke halogena dobrze to robic z kanalu lub podnosnika potrzebny wkretak z plaskim ostrzem do wywazenia 2 kolkow z tworzywa i torx 20 do odkrecenia 3 wkretow mocujacych klapke 'rewizyjna' przez ktora mozna wlozyc reke w okolice zderzaka zeby wyjac zarowke pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 szkoda, że nie zrobiłeś fotek naprawy, byłby manual. plas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 to byla szybka akcja w kiepskich warunkach (podnosnik na zewnatrz, niska temperatura, deszcz, zmierzch, rozpoczynajacy sie weekend), dlatego o fotkach moglem zapomniec wymiana zarowki nie jest trudna, mozna sie obejsc bez manuala ale instrukcja Nissana wprowadza w blad bo nie wskazuje ze potrzebny rowniez torx i zero informacji jaka zarowka dzieki za plus : ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek28 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Dzięki za wiadomość o żarówce do przednich przeciwmgielnych. Światła drogowe mają H1 55W a czy światła drogowe w relingach dachowych mają taką samą żarówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.