Drzymek Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Witam. Otóż mam taki problem, że obrotomierz zachowuje się tak jak by klatkował w pewnym przedziale obrotów. To znaczy że np. robiąc przygazówkę na wolnych obrotach do 7000tys obr wskazówka jak by przesuwa się skokowo w zakresie do 3 tys. Powyżej 3 tys obr wskazówka zachowuje się najnormalniej w świecie, tzn. podnosi się i opuszcza bardzo płynnie, ale w granicach 2tys obr robi to trochę "skokowo" (tak jak by miała mało FPS`ów ) W związku z w/w mam pytanie co to może być i skąd obrotomierz bierze sygnał/odczyty o aktualnych obrotach? Silnik to VQ35DErevup w Inifiniti G35 coupe. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 tak juz jest i podoba mi sie to! jak stary niepokorny muscle car Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzymek Opublikowano 25 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 To może chociaż ktoś podpowie jaki czujnik steruje obrotomierzem? Enybady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.