dinokajman Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 No i stało się po kilku latach zgubiłem kluczyk będąc na spacerze z dzieckiem koło placu zabaw. (ganiałem za synkiem i chyba wypadł z kieszeni) Oczywiście szukałem i nic. Został mi jeszcze jeden z przytwierdzonym do niego paskiem z kodem kreskowym. Dzwoniłem do ASO Szczecin i dorobienie takiego kluczyka ok 800 zł. Wiem że takie są ceny w ASO ale dla mnie bardzo drogo. Dzwoniłem także do lokalnych kluczo - pomocników w Gorzowie i w jednym podano mi cenę 400 zł a w drugim 200 zł (ale bez pilota) Nie wiem co zrobić czy można zaufać takim firmom? Czy oni nie odłączą mi immobilizera i będzie działał ale wtedy nie będzie ochrony? Jak to sprawdzić? Czy jestem jednak skazany na ASO gdzie jeszcze muszę jechać 100 km? Znacie kogoś w Gorzowie u kogo można by dorobić taki kluczyk? No i jeszcze ubezpieczyciel Hestia czy mam zgłaszać zagubienie kluczyka? Dziękuję za ewentualne porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Możesz dorobić sobie ten za 200 złotych, tak by mieć zapasowy na wszelki wypadek kolejnego nieszczęścia. Ja swego czasu kupiłem mitsu z jednym tylko kluczykiem jeździłem nim chyba z sześć lat i też nie dorabiałem drugiego kluczyka bo cena mnie przytłoczyła. Pojazd dałem synowi, potem sprzedałem po kilku latach zatoczył koło i powrócił w rodzinne kręgi i do dziś jeździ z tym jednym kluczykiem. A co zaufania to tak jak ze wszystkim w ASO też tylko ludzie pracują. Immo sprawdzisz odpalając auto, bez niego nie odpalisz, fachowcom dajesz jedynie klucz do dorobienia nie auto, więc nie odłączą Ci immo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 poszukaj na forum poszukiwaczy skarbów kogoś z wykrywaczem metali, na pewno ktoś Ci pomoże poszukać jeśli umiesz wskazać w miarę precyzyjnie rejon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Ja może z innej beczki......w zeszłym tygodniu byłem a ASO zobaczyć wycieraczki do szyby przedniej. I Na ladzie mieli piloty scyzoryki....bo tak serio to denerwuje mnie ten wystający kluczyk z pilota Spytałem czy by pasował i za ile.....okazało się że ze starego wyciągają płytkę z baterią i tylko przekładają do nowego. Grot też wykręcany więc tylko wymiana. Zapłaciłem 39 funtów i mam kluczyk scyzoryk. Z tego co mówili to są to obudowy do nowych Q i Juke a pasuje wszystko jak ulał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 ...... fachowcom dajesz jedynie klucz do dorobienia nie auto, więc nie odłączą Ci immo... można faktycznie dorobić 2 kluczyk dając tylko 1 kluczyk, nie chodzi mi o docięcie surówki tylko o 2 kluczyk pełnowartościowy z immo, słyszałem że do tego jednak autko jest niezbędne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie jest.....transponder immo to część do programowania. Wystarczy dowiedzieć się co jest wgrane w jeden kluczyk i bez problemu klonuje się drugi. Potem jedynie grot i po kłopocie. Samochód do niczego nie jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Nie jest.....transponder immo to część do programowania. Wystarczy dowiedzieć się co jest wgrane w jeden kluczyk i bez problemu klonuje się drugi. Potem jedynie grot i po kłopocie. Samochód do niczego nie jest potrzebny. chodzi o kod do transpondera? a jeśli się go nie zna to też da radę sczytać z 1 kluczyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Tak....są specjalne czytniki. Każdy szanujący się "dorabiacz kluczy" ma coś takiego. Jedynie samą kość może np zamawiać ale na pewno będzie wiedział co i jak. Nissan ma teraz całe płytki w kluczykach, które można programować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 ...... fachowcom dajesz jedynie klucz do dorobienia nie auto, więc nie odłączą Ci immo... można faktycznie dorobić 2 kluczyk dając tylko 1 kluczyk, nie chodzi mi o docięcie surówki tylko o 2 kluczyk pełnowartościowy z immo, słyszałem że do tego jednak autko jest niezbędne? Tak jak pisałem wcześniej i koledzy powyżej, auto nie jest potrzebne do dorobienia i zaprogramowania nowego kluczyka. Jeśli fachowiec twierdzi inaczej zmień fachowca bo to g....uzik nie fachowiec Ja może z innej beczki......w zeszłym tygodniu byłem a ASO zobaczyć wycieraczki do szyby przedniej. I Na ladzie mieli piloty scyzoryki....bo tak serio to denerwuje mnie ten wystający kluczyk z pilota Spytałem czy by pasował i za ile.....okazało się że ze starego wyciągają płytkę z baterią i tylko przekładają do nowego. Grot też wykręcany więc tylko wymiana. Zapłaciłem 39 funtów i mam kluczyk scyzoryk. Z tego co mówili to są to obudowy do nowych Q i Juke a pasuje wszystko jak ulał Fajna sprawa, mnie też denerwuje ta wystająca końcówka. Ja może z innej beczki......w zeszłym tygodniu byłem a ASO zobaczyć wycieraczki do szyby przedniej. I Na ladzie mieli piloty scyzoryki....bo tak serio to denerwuje mnie ten wystający kluczyk z pilota Spytałem czy by pasował i za ile.....okazało się że ze starego wyciągają płytkę z baterią i tylko przekładają do nowego. Grot też wykręcany więc tylko wymiana. Zapłaciłem 39 funtów i mam kluczyk scyzoryk. Z tego co mówili to są to obudowy do nowych Q i Juke a pasuje wszystko jak ulał Jest możliwość dokupienia scyzoryka także i u nas, sprawdzam własnie czy w przypadku NOTE da się przełożyć bebechy ze starego kluczyka, bo grot bedzie pasował bez problemu.; http://allegro.pl/show_item.php?item=6560259264&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 W oferowanym scyzoryku grot stanowi część stałą z elementem otwierającym więc trzeba go wyciąć w/g starego klucza. Wnętrzności zaś dadzą się przełożyć w całości, tak bynajmniej stwierdził sprzedawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.