Nissan___P12 Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Witam serdecznie, 1.8 115KM 02' oryginalne 244.000 km przebiegu odpalanie: 1. kręcenie 20-30 zaskakiwanie na sekunde 2. kręcenie 20-40 zaskakiwanie trzęsienie się trzymanie gazu, najpierw zduszanie do zera, później obroty z temp. rosną najmniej od 1000 do 2000, przy mocniejszym dodaniu (cały czas trzymając wciśnięty gaz) efekt jakby odcięcia w tych granicach obrotów. 3. Silnik trzęsąc się, pojawia się błędy nie związane z silnikiem np centralka ABS (sam gaśnie) oraz błąd wałków rozrządu (wymieniony czujnik położenia wałku z ciekawości nic nie pomógł) 4. Silnik po doczołganiu się do temp ok 90'C pracuje prawidłowo a przynajmniej równo. Zdania kogos od kogos, ze to łańcuch i tak mają. Jednak nie mam pewności, że wymiana łańcucha poprawi sprawę... POMOCY! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 A akumulator sprawny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolbek Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Do sprawdzenia czyjnik temeratury i ładowanie alternatora w pierwszej kolejnosci. Robiłem łancuch i nic takiego nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Może to tylko potencjometr pedału gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fryc Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 U mnie nie odpalał podczas kręcenia.Dopiero podczas wyłączenia kluczyka i ponowne kręcenie palił "na dyk" Po wymianie rozrządu pali normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.