Sensson Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Panowie pomocy ! Wymieniałem żarówki w zegarach. Robiłem to wieczorem więc wewnątrz paliło się światło. Gdy wszystko poskręcałem ( ok. pół godziny ) samochód nie odpalił. Padł akumulator. Podładowałem go nieco i odpaliłem auto ( Ładowarka była cały czas podpięta do akumulatora ). Podczas jazdy zauważyłem, że podświetlenie deski blednie więc wróciłem do domu. Ponownie podłączyłem ładowarkę i zauważyłem, że po przekręceniu kluczyka nie zapala się kontrolka akumulatora. Żarówka jest na 100 % sprawna. Nie mam ładowania. Co może być przyczyną ? Alternator ? Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem. Są sprawne. Żarówka w desce też jest na 200 % sprawna. Prąd w gnieździe żarówki ok. 0.3 V W wyniku zwarcia padł alternator. Okazało się, że była to chińska mierna podróbka. kupiłem używany oryginał i wszystko wróciło do normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.