Andrzejgopr Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Witam,Od pewnego czasu mam problem nissanem primery nastąpiły przy jeździe szarpania pojazdem po przyciśnięciu gazu i zmianie biegów na mniejszy a po jakimś czasie powrót na większy bieg,chwilowo sie uspokaja szarpanie pojazdem.Po przejechaniu Iluś metrów następuję ponowne szarpnięcie i znowu to samo zmiana beigów itd. itp oraz od czasu do czasu auto gaśnie. Proszę o odpowiedz i o wyrozumiałość gdyż jestem nowy na tej stronie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Witam,Od pewnego czasu mam problem nissanem primery nastąpiły przy jeździe szarpania pojazdem po przyciśnięciu gazu i zmianie biegów na mniejszy a po jakimś czasie powrót na większy bieg,chwilowo sie uspokaja szarpanie pojazdem.Po przejechaniu Iluś metrów następuję ponowne szarpnięcie i znowu to samo zmiana beigów itd. itp oraz od czasu do czasu auto gaśnie. Proszę o odpowiedz i o wyrozumiałość gdyż jestem nowy na tej stronie. Pozdrawiam na początek sugeruję zacząć od rzeczy najprostszych tj. sprawdzenie (wyczyszczenie) przepływki i przepustnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironig Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 kilka potencjalnych przyczyn. Zacząłbym od: wymiana świec sprawdzenie cewek zapłopnowych sprawdzenie wskazań przepływomierza sprawdzenie poprawności działania sond lambda sprawdzenie stopnia wysuniecia napinacza łańcucha rozrządu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 kilka potencjalnych przyczyn. Zacząłbym od: wymiana świec sprawdzenie cewek zapłopnowych ....... kolega ma 1,9 diesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironig Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 faktycznie, przepraszam za niedopatrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.