Gość DANNY N14 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Witam! Problem taki jak w tytule. Czy takie felgi i opony (jezdzone na VW Polo) beda pasowac do Sunny N14? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Kiedys sprawdzałem od golfa i jest inna srednica otworu w środku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasin Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 a dokładniej mniejsza wiec nie pasuja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DANNY N14 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Szkoda! A juz sie cieszylem ... to teraz pozostaje szukac felg 14calowych od nissana lub 13 calowych opon zimowych i zalozyc je na obecnie uzywane felgi 13. No coz - trudno. dzieki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nowikg Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 nawet gdyby była wieksza to też bym nie założył bo wtedy koło trzyma sie tylko na śróbach a nie opiera na piaście - jeden wiekszy dołek i koło oderwane. Sróby pracują wtedy głównie na ścianie (DRASTYCZNIE SPADA WYTRZYMAŁOŚĆ!) a normalnie to na rozciąganie. Kolego Danny jak chcesz bezpiecznie jeździc to kup chocby na szrocie oryginalne lub przeznaczone do nissana felgi. 40 za szt. to niedużo w porównaniu z mozliwymi konsekwencjami np oderwania koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DANNY N14 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Jasne - zgadzam się! Tylko nie wiem, ktory wariant lepszy felgi 14 i te wymienione wyzej opony (ktore juz mam) czy felgi 13 (tez mam - z letnimi oponami) i zakup zimowek 13! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jasin Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 jesli otwor centrujacy jest wiekszy niz srednica piasty stosuje sie tzw pierscienie centrujace, se one powszechnie uzywane i bezpieczne zauwaz ze rozne auta jezdza na takiech samych felgach, bo felgi alumieniowe sa wiekszosci produkowane jako mniej lub bardziej uniwersalne, dlatego producenci felg produkuja rowniez pierscienie centrujace jesli chodzi o jazde bez tych pierscieni to oczywiscie odradzam - to jest rzeczywiscie glupota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DANNY N14 Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Dzięki! Moze faktycznieto dobry pomysl. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KeriSR Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 ta różnica w rozmiarze golf nissan to chyba milimetr albo coś koło tego ,przymierzałem alu.,od VW i na upartego by je założył ale siakoś średnio wyglądały i dałęm sobie spokuj ,teraz nie żałuje ,myśle że 15 na lato będą dużo ładniejsze.. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.