Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Czy są potrzebne kody po odpięciu akumulatora

Gość Darson81

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli jest takowy temat to przepraszam, że zaśmiecam - ale mam szybkie pytanko. Czy jak odepnę akumulator i podepnę ponownie to będą potrzebował jakichś kodów do radia i kluczyka? Czy będę mógł normalnie jechać samochodem jak dawniej. Pytam bo zapodziałem książkę serwisową, a nie mam żadnych kodów. Wcześniej w fordzie za każdym razem by odpalić radio po odpięciu akumulatora musiałem wpisać do niego kod, dzięki za info. I drugie pytanie, czy jak wyjmę baterię z kluczyka w celu jej wymiany to coś się stanie czy nie?

ja dawalem do lakiernika on spawal do blotnika taki haczyk i odciagal wgniotke ,zdejmowaj kleme do akumulatora i nie trzeba bylo nic .p12 2.0 benzyna

Ja już kilkakrotnie odpinałem akumulator i żadnych problemów nie miałem z uruchomieniem autka. Nic nie powinno się stać po wymianie baterii, ja wymieniałem ostatnio i wszystko było w porządku.

Ja już kilkakrotnie odpinałem akumulator i żadnych problemów nie miałem z uruchomieniem autka. Nic nie powinno się stać po wymianie baterii, ja wymieniałem ostatnio i wszystko było w porządku.

Dzięki koledzy, o takie info mi właśnie chodziło

na wymianę baterii w pilocie masz ograniczony czas (chyba 1-2min) w innym wypadku rozkoduje się kluczyk, a dokładniej sterowanie centralnym.

na wymianę baterii w pilocie masz ograniczony czas (chyba 1-2min) w innym wypadku rozkoduje się kluczyk, a dokładniej sterowanie centralnym.

nie rozkoduje się nie miałem pół roku działającego kluczyka przez guzik wyciągnąłem baterie żeby się nie wylała. Naprawiłem kluczyk włożyłem baterię i o dziwo działało bez kodowania 

Jeśli jest takowy temat to przepraszam, że zaśmiecam - ale mam szybkie pytanko. Czy jak odepnę akumulator i podepnę ponownie to będą potrzebował jakichś kodów do radia i kluczyka? Czy będę mógł normalnie jechać samochodem jak dawniej. Pytam bo zapodziałem książkę serwisową, a nie mam żadnych kodów. Wcześniej w fordzie za każdym razem by odpalić radio po odpięciu akumulatora musiałem wpisać do niego kod, dzięki za info. I drugie pytanie, czy jak wyjmę baterię z kluczyka w celu jej wymiany to coś się stanie czy nie?

kody niepotrzebne z tym że radio się "wyzeruje" i inne ustawienia użytkownika też, trzeba potem poświęcić kilka minut

aby poustawiać na nowo, wymieniałem baterię w kluczyku i nic się nie stało

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...