Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nawigacja nissan 350z?

Gość pawelosek142
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jarek1111, nie chciałbyś tanio sprzedać samego wyświetlacza? Chodzi mi po głowie aby go rozebrać i spróbować podłączyć do niego coś innego niż fabryczne navi.

A nie znalazłem tabletu, który by tam wymiarami pasował bez grubszych przeróbek. 

Widziałem gdzieś w sklepach w US coś ala adapter dzięki któremu można wpiąć sygnał video w fabryczne navi. Ale to trzeba by spiąć z jakimś komputerkiem typu malina, nałożyć na ekran folię z dotykiem, załadować androida i jazda ;D

Da się, ale chyba już łatwiej i bardziej funkcjonalnie będzie zamontować tablet w miejsce fabrycznej nawigacji, jest trochę poradników do tego na my350z.com ;) Albo po prostu dołożyć radio z navi 2 DIN w miejsce Bose. 

Widziałem gdzieś w sklepach w US coś ala adapter dzięki któremu można wpiąć sygnał video w fabryczne navi. Ale to trzeba by spiąć z jakimś komputerkiem typu malina, nałożyć na ekran folię z dotykiem, załadować androida i jazda ;D

http://www.navtool.com/NISSAN_350Z_03-04.aspx

200$

Mi idealnie spasował Huawei P8 Max :) Tylko muszę przerobić klapkę zamykania bo jest za gruba i wadzi o phablet. Ale pasuje idealnie, tylko muszę jeszcze obczaić kamerkę cofania jak ją podłączyć do phabletu, najlepiej w HDMI wejście . Ale wg mnie sporo tabletów może podejść w rozmiarach 6,5 do 7

no ja na 95% taką przejściówkę jak link podaliście byłbym sobie w stanie sam zrobić za 50zł, a nie 200USD :P i mniej miałbym z tym roboty niż wrzucać w schowek tableta aby to ładnie wyglądało. Wolę zaprojektować układ elektroniczny niż rzeźbić coś mechanicznie ;)

Asesino, pstryknij fotkę jak wpasowałeś tego Huawei. Co prawda mam do tej marki wątpliwości, ale może bezpodstawnie. 

no ja na 95% taką przejściówkę jak link podaliście byłbym sobie w stanie sam zrobić za 50zł, a nie 200USD :P i mniej miałbym z tym roboty niż wrzucać w schowek tableta aby to ładnie wyglądało. Wolę zaprojektować układ elektroniczny niż rzeźbić coś mechanicznie ;)

Asesino, pstryknij fotkę jak wpasowałeś tego Huawei. Co prawda mam do tej marki wątpliwości, ale może bezpodstawnie. 

Najlepsza firma w Warszawie krzyknęła od 700 do nawet 3500zł za taką "przejściówkę" czyli moduł AV także jestes pewny swego ? zrób taką a odkupie i załatwię wielu klientów...

Nie wpasowałem go jeszcze na amen(oczywiście sprytnie wyciągany), muszę przerobić schowek pod niego :] A chwilowo nie mam czasu. A zanim mi kolega zrobi pod niego nowy schowek to nie wiem ile minie bo ma też sporo roboty . Ja na pewno nie zmienię już na inną markę :)

pawelosek, mi się wydaję że wszystko można obejść, wszystko można złamać, ale trzeba mieć odpowiednią osobę , sporo czasu i chęci , to w końcu elektronika 

Edytowane przez Asesino

Najlepsza firma w Warszawie krzyknęła od 700 do nawet 3500zł za taką "przejściówkę" czyli moduł AV także jestes pewny swego ? zrób taką a odkupie i załatwię wielu klientów...

Całkiem inaczej wygląda sprawa jak budujesz elektronikę dla siebie, a co innego na sprzedaż. Rzuciłem 50zł bo tyle mniej więcej musiałbym wydać na części (swojego czasu nie liczę), sporo części już mam. PCB wykonałbym sam, bo taniej ale źle wygląda i jest mniej trwałe. No i najważniejsze, że robiąc dla siebie nie muszę nikomu wystawiać deklaracji zgodności (CE) z normami EMC i LVD.

• 4 tygodnie później...