BloodyBucket Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Wymieniłem zestaw kół letnich (alusy) na zimowy (stalówki) - rozmiar ten sam. Od tego czasu po dłuższym postoju (np. po 3h) obserwuje przy pierwszych dwóch, trzech delikatnych hamowaniach, że z okolic kół dobiega nieprzyjemny pisk. Czy spotkał się ktoś z podobnym uciążliwym problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Mi od 25000 piszczą hamulce na zimno, te klocki/tarcze chyba tak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodyBucket Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Mi od 25000 piszczą hamulce na zimno, te klocki/tarcze chyba tak mają Ja u siebie dopiero co przekroczyłem 20k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marinero Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 może klocki się nie cofają bo są zapieczone prowadzenia w jarzmach lub zapiekły się prowadnice proponuję zdjąć zacisk i jarzmo, jeśli klocki nie przemieszczają się lekko w jarzmach to wyczyszczenie i nasmarowanie powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodyBucket Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 może klocki się nie cofają bo są zapieczone prowadzenia w jarzmach lub zapiekły się prowadnice proponuję zdjąć zacisk i jarzmo, jeśli klocki nie przemieszczają się lekko w jarzmach to wyczyszczenie i nasmarowanie powinno pomóc W serwisie stwierdzili, że to wina zabrudzonych okładzin piaskiem i pyłem - okładziny przeczyszczone i jak na razie nie odnotowałem pisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.