Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

sprawdzenie VIN

Kucharo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

​Witajcie!

Tak się zastanawiam czy jest może strona gdzie można się dowiedzieć czegoś ciekawego o naszych zetkach po nr VIN?

A może ktoś ma jakieś "dojścia" do takich informacji? :)

Niech ktoś podzieli się wiedzą. :)

mozna napisac na bez-wypadkowe.net czasem pomoga. Kiedys wyslali mi caly raport zetki ze stanow, za to jak kupowalem swoja to napisali mi tylko ze cos bylo (jak bym nie wiedzial)

Jest coś takiego ale to jest płatne nie pamiętam jak się nazywa

Chyba wiem o czym mówisz, niestety słabo się to sprawdza pomimo płatności...

Wiem z innego forum, że czasem jest osoba która pracuje w danej marce i może takich informacji udzielić stąd pytam, bo być może ktoś wśród nas ma jakieś dostępy w Nissanie. :)

Te płatne stronki też różnie pokazują, na jednej mi pokazała że samochód ma kolor niebieski a na drugiej że czarny :] A jak chciałem sprawdzić samochód z luxemburga w salonie nissana, powiedzieli mi że poprzedni właściciel musi się zgodzić na to(nie wiem czemu), a w innym salonie znowu że nie da się sprawdzić w Polskim salonie, tylko w salonie w którym był robiony za granicą bo niby nissan nie ma europejskiej bazy......

Ale masz rację, jak ktoś ma wtyki dowie się więcej, brat kupował Hondę to też wszędzie było różnie, w końcu doszliśmy do dawnej znajomej z salonu Hondy i dała nam historię jakiej nikt inny nam nie dał :)

Te płatne stronki też różnie pokazują, na jednej mi pokazała że samochód ma kolor niebieski a na drugiej że czarny :] A jak chciałem sprawdzić samochód z luxemburga w salonie nissana, powiedzieli mi że poprzedni właściciel musi się zgodzić na to(nie wiem czemu), a w innym salonie znowu że nie da się sprawdzić w Polskim salonie, tylko w salonie w którym był robiony za granicą bo niby nissan nie ma europejskiej bazy......

Ale masz rację, jak ktoś ma wtyki dowie się więcej, brat kupował Hondę to też wszędzie było różnie, w końcu doszliśmy do dawnej znajomej z salonu Hondy i dała nam historię jakiej nikt inny nam nie dał :)

No nie gadajcie, że z Nissanem jest tak jak z Subaru..

Dwa lata temu kupowałem Subaru i w PL nie było możliwości sprawdzenia właśnie przez brak bazy, aczkolwiek udało mi się to bez problemu w DE i handlarzyk się zdziwił, że doszedłem do cofniętego przebiegu. :D Tak czy inaczej czekam na info, bo faktycznie może w naszym pięknym kraju uda się coś komuś zdziałać. :)

jezeli szukasz ciekawych inf. o bezwypadkowości/przeglądach to po vinie możesz sprawdzić tylko auto sprowadzone z usa-->autocheck/carfax

chyba ,że auto jest regularnie serwisowane w aso to też mogą ci udzielić inf. o danym egz.

reszta wyszukiwarek vin sprowadza się do rocznika/silnika i innych mało istotnych rzeczy które sprawdzisz w dowodzie rej.

No to przeciez masz np. auto dna placisz 35 ziko i masz wszystko

Właśnie płacisz 27,90 i stan twojej wiedzy odnośnie samochodu wcale się nie zwiększa..

Właśnie płacisz 27,90 i stan twojej wiedzy odnośnie samochodu wcale się nie zwiększa..

No bo o jednym aucie sie dowiesz o drugim nie. A przed wykupieniem raportu masz napisane czy sa dostepne jakies zdjecia archiwalne czy odnotowany przebieg. Ja mam np 9 zdjec z 2014 roku z przebiegiem tez cos tam jest.