Kurt76 Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Nie wiem czy ktos miał taki objaw.Co jakis czas pojawia mi sie głośny pojedyńczy stuk,zawsze podczas zmainy biegu z 1 na 2 .Powiedział bym że jest to moment puszczania sprzęgła.Może ktos już coś takiego przerabiał żeby nie szukać po omacku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Do sprawdzenia poduszki silnika i skrzyni . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt76 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Poduszki ok mechanik sprawdził.....byłem tez na stacji diagnostycznej ale tam znalazl tylko leki luz na gumach stabilizatora...dalej mam zagwostkę Wyszły tuleje sanek tył -ale polecam nie robić tego w serwisie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 jak głośne jest ten hałas, bo może po prostu zbyt gwałtownie puszczasz sprzęgło ? u mnie czasem (zwłaszcza po przesiadce z MINI, gdzie sprzęgło jest zupełnie inne, jak i hamulce czy skrzynia) zdarza mi się mało płynnie operować sprzęgłem i też czasem jest lekki "strzał" przy zmianie 1->2, ale jest to normalny odgłos gwałtownego "sklejenia" sprzęgła, bo po prostu robię to zbyt gwałtownie. Zdarza się to głównie przy jakimś szybkim włączaniu się do ruchu, gdzie trzeba trochę przydepnąć i szybko zmienić na 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt76 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 jak głośne jest ten hałas, bo może po prostu zbyt gwałtownie puszczasz sprzęgło ? u mnie czasem (zwłaszcza po przesiadce z MINI, gdzie sprzęgło jest zupełnie inne, jak i hamulce czy skrzynia) zdarza mi się mało płynnie operować sprzęgłem i też czasem jest lekki "strzał" przy zmianie 1->2, ale jest to normalny odgłos gwałtownego "sklejenia" sprzęgła, bo po prostu robię to zbyt gwałtownie. Zdarza się to głównie przy jakimś szybkim włączaniu się do ruchu, gdzie trzeba trochę przydepnąć i szybko zmienić na 2 Na 100% były tuleje już po wymianie jest cisza.To był nie tyle stuk co takie głośne łupnięcie.Przy okazji wymieniłem gumy stabiliaztora i jeden sworzeń.Serwis chciał zo to 1000 a mi wyszło 300 czesci i 300 robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.