nielegalnyx Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 hej mam prośbe, otóż jakiś wandal zniszczył mi lampę jak widać na zdjęciu;( jest problem bo na allegro nie ma wersji amerykańskiej tej lampy i teraz moja prośba może ktos ma na sprzedaż albo wie jak to naprawić najtańszym kosztem;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 potrzebujesz kupić drugą lampę i tyle, jeśli czymś miałaby się różnić wersja EU od Twojej to możesz przełożyć klosz z zakupionej lampy do tej (rozkleić trzeba ale to nic strasznego).A wracając do tematu różnic to powiedziałbym że ich nie ma (w EU też ledy-obrysówki świecą na pomarańczowo, w typowo amerykańskim stylu), a w związku z tym że to ksenon to odcięcie linii światła powinno być takie same dla US i EU, przy ksenonie nie występuje taka asymetryczność odcięcia na prawą stronę jak przy halogenie. No ale jak trafisz na zagorzałego diagnostę to za homologacje wybitą na US lampach i brak spryskiwaczy może nie podbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 W ksenonach występuja taka sama asynchroniczność jak w halogenach, US raczej jej nie mają, angliki mają odwróconą w stosunku do tych ze starego kontynentu. Czasem w lampach ta blaszka odpowiadająca za odcięcie jest wymienna i można to jakoś ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 no nie taka sama bo w przypadku ksenonu z prawdziwego zdarzenia, odcięcie jest bardzo delikatne i minimalne w porównaniu do halogenów i zdaje się że takie samo dla US i EU.Foto z 350z 06r. US*tyle że samo szkło soczewki ma zmienione przejrzyste z STI (w Z jest takie mleczne) więc świeci to bardziej wyraźnieTak więc w przypadku ksenonu i wersji po lifcie z bixenonem to wersja US prawdopodobnie jest ok, co nie zmienia faktu że homologacja wybita na lampie może dyskwalifikować ją z użytku na EU drogach. Co do przerabiania samej przesłony to i z puszki po piwie to ludzie robią i działa.. ale jest trochę dłubaniny a homologacja na lampie zostaje ta sama (jednak w tym wypadku ingerencja w przesłonę wydaje się być zbędna) tutaj foto przesłony z mazdy 3 na rynek US Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 ja tam niewiem ale moje orginalne xeony mają takie same odcięcie w lewei i prawej lampie i co przegląd mi to koleś sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 oczywiście że w lewej i prawej lampie jest takie samo, tu chodzi o ruch lewo i prawo strony gdzie odcięcie jest inne dla kompletu lamp nie dla jednej sztuki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.