Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie świece do Note 1600 ccm

graphia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

NGK potrafią się zerwać :D ale to te made by france na Denso nigdy nie narzekałem 

Przed zakupem pytałem mechaników nissana,kia,toyota,mazda ,jakie kupić świece też chciałem Denso ale więcej pozytywów dostały platynki made in dzapan :D

Taka ciekawostka kiedyś Denso było montowane na pierwszy montarz u Nissana .

W zasadzie, to większość producentów japońskich zaleca np NGK lub zamienniki marki DENSO i odwrotnie. Jakość jednych i drugich identyczna-wyśmienita. Montujemy oczywiście dokładnie takiej jakie zaleca Nissan gdyż czasem zdarzają się błędy w katalogach producentów swiec, o katalogach przeróżnych hurtowni nie wspominając.

Edytowane przez robertbydzia

Swoją drogą, instrukcja do 1.6 zaleca PLZKAR6A-11 a nie znalazłem ich innego producenta jak NGK, więc nie rozumiem czy to jest wprost wskazanie na markę NGK czy ocb ?

Ja bym brał tańsze.

nigdy jeszcze Denso mnie nie zawiodły :D NTK/NGK też tylko u mnie jest taki problem :D, że do mojego auta tylko Japan :D bo nikt inny nie robi :D ale wszedzie przy konwersji na LPG zakładam Denso i jest OK 

Dino a przy gazie to co ile wymiana platynek Denso czy NGK ??? :D

ostatnio zapomniałem :D i poszło po chyba 60kkm :D nie ma różnicy LPG czy PB jak AFR i korekty się zgadzają :D 

Normalne świece przy LPG co 20.000km a platynowe 60.000km wytrzymały ???

no co mam powiedzieć :D tak jest :D tylko ja się przykładam nawet do swojego auta :D jeżeli chodzi o regulację :D mam auta co przejechały ponad 150kkm :D na LPG a wg Prinsa po 25kkm głowica do roboty :D czyli to wszystko kwestia przyłożenia się do montażu, podzespołów i regulacji :D a nie założenia aby klient odjechał niestety są i złe strony tego przedsięwzięcia :D nei przyjeżdżają na regulacje i naprawy :D 

Normalne świece przy LPG co 20.000km a platynowe 60.000km wytrzymały ???

a kto Ci powiedział, że częściej ?? 

Nie kombinuj, idą dokładnie te Platynki  i są na 100.00na nowe po przejechaniu max 60 tyś km.0km lub 5lat !!!

Na takie świece w zeszłym roku dostałem serwisówkę i wymiana po przejechaniu max 60 tyś km.

Dino ja wiem że zwykłe świece co 20.000km 

a kto Ci powiedział, że tak ??

a pytam co ile platynki