Szakal1990 Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Witam, wpadła mi na krótko almera z 2001r 1.5 którą trapi kilka problemów. Pierwsza sprawa to nie działa mi centralny zamek, zarówno z pilota jak i po przekręceniu kluczyka w drzwiach. Poszukuje schematu elektrycznego by na krótko sprawdzić gdzie leży problem. Znalazłem schemat na elektrodzie ale tam był inny komputer i inne wtyczki. Druga rzecz to kodowanie kluczyka - na forum znalazłem operacje dla kluczyka z dwoma guzikami mój niestety ma tylko jeden guzik. Trzeci problem to mam błąd P0135 - dla pewności jest to sonda przed katalizatorem ? Oraz jaką kupić Bosch czy NGK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Wcale nie jest powiedziane ze w ogóle ma centralny zamek. W tym roczniku wszystkie sposoby kodowania prawdopodobnie nie działają, przynajmniej w moim egzemplarzu nie działały. Problemem błędu prawdopodobnie nie będzie sama sonda, ile oleju zużywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal1990 Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Centralny jest i kiedyś działał. Podejrzewam że kluczyk się rozkodował ponieważ stał pół roku bez akumulatora. Obecnie jest tak że nie reaguje wcale, czasem przy kręceniu kluczykiem w bębenku słychać że próbuje otworzyć bagażnik. Oleju jeszcze nie testowałem (mam je dopiero od 300 km) i obecnie pali bardzo dużo benzynki Nikt nic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.