Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 Problemy z elektryką

Szakal1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wpadła mi na krótko almera z 2001r 1.5  którą trapi kilka problemów. Pierwsza sprawa to nie działa mi centralny zamek, zarówno z pilota jak i po przekręceniu kluczyka w drzwiach. Poszukuje schematu elektrycznego by na krótko sprawdzić gdzie leży problem. Znalazłem schemat na elektrodzie ale tam był inny komputer i inne wtyczki. Druga rzecz to kodowanie kluczyka - na forum znalazłem operacje dla kluczyka z dwoma guzikami mój niestety ma tylko jeden guzik. Trzeci problem to mam błąd P0135 - dla pewności jest to sonda przed katalizatorem ? Oraz jaką kupić Bosch czy NGK ?

Wcale nie jest powiedziane ze w ogóle ma centralny zamek.

W tym roczniku wszystkie sposoby kodowania prawdopodobnie nie działają, przynajmniej w moim egzemplarzu nie działały.

Problemem błędu prawdopodobnie nie będzie sama sonda, ile oleju zużywa?

Centralny jest i kiedyś działał. Podejrzewam że kluczyk się rozkodował ponieważ stał pół roku bez akumulatora. Obecnie jest tak że nie reaguje wcale, czasem przy kręceniu kluczykiem w bębenku słychać że próbuje otworzyć bagażnik. Oleju jeszcze nie testowałem (mam je dopiero od 300 km) i obecnie pali bardzo dużo benzynki ;)

Nikt nic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...