pgut2 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Samochód zakupiłem w marcu tego roku, model 1.6 dCi automat, 20 000 km, po pierwszym serwisie (18k). Podczas hamowania stukają tylne klocki hamulcowe. Najpierw lewy tył, a nastenie prawy. Nissan stwierdził że jest to problem, który występował w nowych QQ. Czekałem 4 tygodnie na odpowiedź, że będzie uzwględniona gwarancja. Samochód będzie naprawiany na początku grudnia, natomiast przyczyna usterki nie jest do końca znana. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Tylko podczas hamowania czy np na dziurach lub zwalniaczach również? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgut2 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Tylko podczas hamowania czy np na dziurach lub zwalniaczach Ten stuk pojawi się tylko raz w momencie kiedy hamuje, wciskam pedał hamulca, nie zależnie czy auto porusza się do przodu czy do tyłu. To tak jakby klocki w jarzmach były luźne. Jak usterka zostanie naprawiona to wtedy mogę dokładniej napisać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Naprawione! Na pytanie co zostało wymienione okazało sie że nic. Użyli jakiegoś magicznego preparatu i ma być dobrze. Tyle na razie w temacie stukających klocków. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.