Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Problem z centralnym zamkiem

Gość Darson81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może ktoś boryka się z podobnym problemem. 1) Od jakiegoś czasu szwankuje mi centralny zamek, tzn. jak chcę zamknąć drzwi i wciskam guzik to słychać zamki ale drzwi od kierowcy nie są zamknięte, dopiero jak je otworzę, i jeszcze raz zamknę guzikiem to się ryglują i wszystko jest ok. Myślałem, że to słaba bateria w kluczyku, ale na dwóch kluczykach jest tak samo, być może coś przestawiłem wciskając guziki jak się bawiłem w kieszenie.

2) I drugie pytanie, na jakiej zasadzie działa alarm, on się uzbraja samoczynnie, czy robi się to samemu kluczykiem (nie wiem jak) czasami jak otworzę drzwi to wyje, nigdy nie wiem w jakich okolicznościach to się dzieje

wygląda jakby zamek od kierowcy trochę ciężko chodził, miałem kiedyś w P12 coś podobnego i pomogło wpuszczenie wd-40

odnośnie alarmu to jaki to typ (nazwa) i ilu przyciskowy masz kluczyk?

wygląda jakby zamek od kierowcy trochę ciężko chodził, miałem kiedyś w P12 coś podobnego i pomogło wpuszczenie wd-40

odnośnie alarmu to jaki to typ (nazwa) i ilu przyciskowy masz kluczyk?

dwa przyciski: zamykania i otwierania

dwa przyciski: zamykania i otwierania

czyli standardowy, w takim razie alarm jest podpięty pod centralny i włączenie/wyłączenie centralnego

uruchamia przekaźnik alarmu (tak przynajmniej powinno być), a nazwa tego alarmu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...