Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak ciśnienia zawory czy pierścienie

xksik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Odradzam tzw. remont. Zwłaszcza w warsztacie nie specjalizującym się w Murano lub podobnych.

Jeżeli rzeczywiście ktoś zepsuł ten silnik, to na mój łeb najlepiej wymienić na inny sprawny.

Za ok 6 do 8 tyś można kupić nierozkręcany i "poprawiany".

Pozdrawiam. wkar

Odradzam tzw. remont. Zwłaszcza w warsztacie nie specjalizującym się w Murano lub podobnych.

Jeżeli rzeczywiście ktoś zepsuł ten silnik, to na mój łeb najlepiej wymienić na inny sprawny.

Za ok 6 do 8 tyś można kupić nierozkręcany i "poprawiany".

Pozdrawiam. wkar

Pierwsza myśl i decyzja po diagnozie - silnik do wymiany - znaleźć taki sam kupić,wymienić-szukam. Gwarancja rozruchowa tydzień-miesiąc a co potem, niewiadoma. Mechanik łebski gość silnikami zajmuje się parę lat i ,,kilka,, różnych już zrobił powiada - ,,zrobimy sami to wiemy co mamy,,.w ten sposób doszło do tzw. remontu.

Ok,ok. Większość współczesnych silników, zwłaszcza japońskich nie przystosowanych jest do remontów.

Dot. zwłaszcza głowic. Nissan w większości modeli nie przewiduje szlifu, wymiany gniazd, prowadnic itp.

Można to oczywiście robić, ale efekty są różne. Oni chcą, by wymieniać na nowe.

Jeśli mechanik Kolegi jest przytomny, to tylko pozazdrościć.

Większość naciąga ludzi na kasę i tyle.

Robiłem, wymieniałem sam. Jestem za tym drugim rozwiązaniem i tyle.

Serdecznie pozdrawiam.

Tak zrobię kupię motor i przekładka.

Dzisiaj byłem u mechanika kazałem mu składać to co rozebrał wymiana oleju i pojeżdżę z miesiąc dopóki nie znajdę silnika wartego uwagi.

Tak jak pisałem objawy złej pracy są tylko na wolnych obrotach i to też słabo wyczuwalne kultura pracy jest mimo to lepsza od 4 cylindrowej rzędówki myślałem że to jakieś problemy z elektroniką i jeździłem z tym jakiś czas wstawiłem auto na serwis wymiana oleje filtry itp. i przy okazji kazałem zdiagnozować czemu co jakiś czas wypada zapłon i się zaczęło.

• 2 tygodnie później...

Zdecydowanie kup motor drugi, bo z naprawami jest roznie, wazne zebys posiadal gwarancje taka rozruchowa z miesiac,..... w najgorszym wypadku , bedziesz w plecy o koszt montazu tylko.