Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Check - sonda lambda

Gość Darson81

Rekomendowane odpowiedzi

Co jakiś czas zapala mi się kontrolka "check" wskazująca na sondę lambda. Po wykasowaniu problem wraca. Teraz zapaliła się ponownie ale tak się złożyło, że nie mam akurat czasu na kolejne wycieczki do mechanika na kolejne wykasowanie, ani tym bardziej przed świętami mam średnią ochotę ponosić koszty wymiany sondy na nową. Moje pytanie jest następujące: czy mam się stresować tą kontrolką, czy mogę to "olać" i jeździć z nią śmiało i naprawić w bardziej dogodniejszym czasie, powiedzmy nawet za kilka miesięcy (jeżdżę na LPG)

...i kolejne pytanie: skąd można wziąć program do analizy błędów, żeby samemu móc je kasować i diagnozować, podobno jest to banalne, ma ktoś taki program?

przyjrzałbym się problemowi dokładniej bo może to pierdoła a może sygnał zwiastujący poważniejszy problem z silnikiem

przyjrzałbym się problemowi dokładniej bo może to pierdoła a może sygnał zwiastujący poważniejszy problem z silnikiem

Napisałem, że kod błędu wskazuje kończącą się sondę lambda, pytanie brzy czy można z tym trochę pojeździć

Napisałem, że kod błędu wskazuje kończącą się sondę lambda, pytanie brzy czy można z tym trochę pojeździć

na którą lambdę wskazuje i czy zauważyłeś jakieś zmiany w pracy silnika?

tak jak pisze kolega trzeba sprawdzić nr błędu i której sondy dotyczy bo sprawa może dotyczyć nie koniecznie samej sondy np.: szczelności układu wydechowego, sprawności sond itd

tak jak pisze kolega trzeba sprawdzić nr błędu i której sondy dotyczy bo sprawa może dotyczyć nie koniecznie samej sondy np.: szczelności układu wydechowego, sprawności sond it

, ok dowiem się i dam znać, a co z tym programem do analizy kodu błędów, wiecie coś? Można go ściągnąć czy kupić od kogoś?

wymieniałem kilka propozycji w innym poście

wystarczy wejść na allegro i wpisać interface lub interfejs

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=interfaface+obd2&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-1-1025

kupisz złącze i program

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...